Kalle Rovanperälle harvinainen kunnianosoitus häkellyttävän nuorena – ”Toivottavasti perjantaina on märkää”

Suomen MM-rallin järjestäjä AKK Sports Oy ja Jyväskylän kaupunki perustivat Mestareiden Puiston Lutakkoon, Paviljongin kilpailukeskuksen kupeeseen vuonna 2015.
Simo Lampinen ja Kalle Rovanperä
Simo Lampinen ja Kalle Rovanperä. Kuva: Tuomas Heikkilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi-istuttamalla kahdeksan vuotta sitten oman puunsa saivat Rauno Aaltonen, Markku Alén, Marcus Grönholm, Juha Kankkunen, Simo Lampinen, Hannu Mikkola, Timo Mäkinen, Tommi Mäkinen, Timo Salonen, Pauli Toivonen ja Henri Toivonen sekä Ari Vatanen.

Mestarismiehiä ehdottomasti kaikki, virallisia maailmanmestareita heistä ovat nelinkertaiset pokaalin nostajat Kankkunen ja Tommi Mäkinen, kaksinkertainen Grönholm sekä yksinkertaiset Vatanen, Mikkola ja Salonen.

Porukan kuopus oli keskiviikkoiltaan saakka Grönholm, 55, kunnes myös 22-vuotias Kalle Rovanperä sai oman puunsa, kirjovaahteran, legendojen istutusten joukkoon.

Rallihistorian nuorin maailmanmestari ja osakilpailuvoittaja on nyt myös ylivoimaisesti nuorin Mestareiden Puiston puunistuttaja.

– Onhan se ihan mahtavaa päästä tuollaisen seuraan. Vasta vähän aikaa sitten kuulin, että minunkin puu sinne tulee. On siinä aika kovaa porukkaa, uransa toisessa peräkkäisessä maailmanmestaruudessa vahvasti kiinni oleva Rovanperä totesi.

Kalle Rovanperä istutuspuuhissa. Kuva: Tuomas Heikkilä

Puiston aiemman kuopuksen Grönholmin puu on kynäjalava. Juha Kankkusella se on suomenpihlaja, Tommi Mäkisellä tervaleppä ja Markku Alénilla tammi, muutamia mainitaksemme.

Toinen vaahterakin löytyy, se on Rauno Aaltosen hurmevaahtera. Vuoden 2015 puut valittiin tuolloin yleisöäänestyksen perusteella.

– Tämä oli heidän (Jyväskylän kaupungin) ehdotuksensa. Se kävi mulle ihan hyvin, hieno puu, Rovanperä tuumasi.

Jyväskylän MM-ralli starttaa kilvanajon osalta torstai-iltana klassisella Harjun kaupunkierikoiskokeella. Torstai-illan kähmyssä vaanii pienimuotoinen sateen uhka, mutta Harjun rinteille könynnee silti ainakin 15 000 katsojaa.

– Huikea fiilishän siellä aina on, mutta pätkänä en oikein tykkää siitä. Se on aika ahdas. Ajamisesta ei oikein pääse nauttimaan, kieli keskellä suuta pitää yrittää mennä.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ruoditaan tulevaa Suomen MM-rallia ja Kalle Rovanperän tulevaisuutta! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alapuolella.

Perjantaiaamusta alkaen raivotaan sitten ihan tosissaan soralla, rapiat sata kilometriä ennen päivän päättävää Harju 2:ta. MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Rovanperä joutuu ajamaan perjantain lenkin ensimmäisenä autona.

Olosuhteiden suhteen toive on siksi yksiselitteinen.

– Toivottavasti varsinkin perjantaina on märkää, Rovanperä sanoi.

On helppo uskoa, että näihin puheisiin yhtyy koko suomalainen rallikansa.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä testasi Suomen MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat