Toyotan uudelta pomolta mahtava viesti rallin MM-sarjalle

Japanilaisen autonvalmistaja Toyotan uusi pääjohtaja Koji Sato vieraili rallin MM-sarjan Viron osakilpailussa puolitoista viikkoa sitten.
Koji Sato
Koji Sato pääsi Virossa juhlimaan Jonne Halttusen ja Kalle Rovanperän kanssa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kojista tuli Toyotan toimitusjohtaja huhtikuun alussa, kun automerkin perustajan pojanpoika Akio Toyoda siirtyi Toyotan hallituksen puheenjohtajaksi. Kojin mukaan rallin MM-sarjassa voidaan olla Toyotan suhteen huoletta, sillä automerkki aikoo jatkaa rallin parissa myös tulevaisuudessa.

Toyota tuli takaisin rallin MM-sarjaan kaudella 2017, jonka jälkeen se on voittanut kolme valmistajien ja neljä kuljettajien mestaruutta.

– Meidän paluumme rallin MM-sarjaan oli johtajamme Akio Toyodan ansiota. Nyt minä olen seurannut häntä toimitusjohtajaksi. Meillä ei ole mitään muutoksia sen suhteen, miten suhtaudumme ralliin, Sato sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Eikä kyse ole vaan WRC:stä, vaan moottoriurheilusta ja osallistumisestamme siihen ylipäätään. Se pysyy agendallamme, jotta voimme tehdä entistä parempia autoja. Moottoriurheilu pysyy toimintamme perustana, eikä mikään tule muuttumaan, varsinkaan rallin suhteen.

Rallin MM-sarjassa eletään jännittäviä aikoja, sillä piakkoin pitäisi tehdä päätös, miten lajin ykköstasolla jatketaan kauden 2024 jälkeen. Nykyiset Rally1-hybridiautot ovat mukana varmuudella ensi vuonna ja todennäköisesti samat kilpurit jatkavat myös seuraavalla luokittelujaksolla.

– Toyota pyrkii kehittymään, jotta löydämme parhaat mahdolliset lähestymistavat ja ratkaisut kaikille eri alueille. Tehtävänämme on tuottaa vaihtoehtoja kaikille autoihmisille ympäri maailman, Sato runoilee.

– Se tarkoittaa, ettemme ole sitoutuneita mihinkään tiettyyn voimansiirron muotoon. Tutkimme vaihtoehtoja vedyn, biobensojen ja tietenkin sähkön suhteen. Eri alueilla maailmassa on eri tarpeet energiantuoton suhteen.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ruoditaan tulevaa Suomen MM-rallia ja Kalle Rovanperän tulevaisuutta! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alapuolella.

Sato on toiminut eri tehtävissä Toyotalla jo huhtikuusta 1992 alkaen. Edeltäjänsä Toyodan tavoin myös Satolla moottoriurheilu on lähellä sydäntä.

– Olen ”bensalenkkari” kuten hänkin. Haluaisin uskoa, että olen jopa enemmän bensalenkkari kuin Akio. Olen ollut moottoriurheilussa mukana opiskeluajoista lähtien. Moottoriurheilu on tuonut minulle paljon energiaa ja elinvoimaa.

Toyota on kiinni kolmannessa perättäisessä valmistajien mestaruudessa MM-sarjassa. Ero pahimpaan kilpakumppaniin Hyundaihin on 57 pistettä, kun ajamatta on viisi osakilpailua. Kuljettajien puolella Toyotan suomalaistähdellä Kalle Rovanperällä on puolestaan 55 pisteen etumatka ennen tallikaveri Elfyn Evansia.

MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Toyotan WRC-tallin kotimaisemissa Jyväskylässä.

Lue myös: Nyt on hävyttömän haastava tietovisa Suomen MM-rallista! Vain todellinen ralliniilo saa kaikki oikein

Katso alapuolelta, kuinka Kalle Rovanperä testasi Suomen MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat