Sebastien Ogierilla vain yksi tavoite – ”Meillä on hyvät mahdollisuudet tällä autolla”

Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier lähtee torstai-iltana Monte Carlon rallilla alkavalla kaudella jahtaamaan uransa kruunua, MM-titteliä kolmannessa eri tiimissä.

Viime kausi Citroenilla oli Ogierin osalta pannukakku, kun C3 WRC:n suorituskyky ei riittänyt. Ranskalaisvalmistajan vetäydyttyä MM-sarjasta siirtyi Ogier Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan tiimiin. Tavoitteena on tietenkin palata takaisin mestaruuskantaan.

– On mahtavaa aloittaa ensimmäinen kauteni Toyotalla. Jokaisella autolla on oma luonteensa ja se ottaa joitain kilometrejä oppia. Ainakin testeissä homma kuitenkin sujui hyvin, Ogier toteaa.

– Meidän tavoite on taistella seitsemännestä mestaruudesta ja uskon, että meillä on siihen hyvät mahdollisuudet tällä autolla.

Lue myös: Rallin MM-kausi käynnistyy legendaarisella kisalla – syöstäänkö Ogier Monten valtaistuimelta?

Ogier on moneen otteeseen korostanut, kuinka upeaa on olla tallissa, jota johtaa lapsuuden idoli Mäkinen.

– Monte Carlon rallista minulla on erityisen upeita muistoja. Muistan 1990-luvun lopusta, kun olin katsomassa ralleja, ja Tommi voitti monta kertaa. Hän oli ensimmäinen idolini rallissa. Toki meillä on itselläkin Julienin (Ingrassia) kanssa hienot tilastot tästä kisasta. Joka vuosi on kuitenkin enemmän paineita jatkaa tilastoa, yhteensä seitsemän kertaa Montessa voittoa juhlinut Ogier sanailee.

Ogierin tavoin myös Elfyn Evans ajaa Monte Carlossa ensimmäisen kisansa Yaris WRC:llä. Koko uransa M-Sportin tiimissä ajanut Evans on uuden edessä.

– Tämä on tosiaan ensimmäinen kerta WRC-urallani, kun vaihdoin tiimiä. Kaikki ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan ja fiilis autossa testeissä on ollut hyvä, Evans kertoo.

– Tässä rallissa haaste on aina olosuhteiden vaihtelut. Kun autoa säätää rallia varten, pitää löytää jotain, mikä tuo luottoa. Mielestäni me onnistuimme siinä omissa testeissä.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö