Tommi Mäkinen povaa ekstrapaineita Ott Tänakille – ”Varmasti siellä on joitain kysymysmerkkejä”

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitiimi lähtee ainakin ennakolta alakynnessä tulevaan kauteen.

Hyundai kaappasi viime kauden lopuksi maailmanmestari Ott Tänakin riveihinsä Mäkiseltä. Kun korealaisvalmistajan riveissä on jo ennestään MM-hopeamitalisti Thierry Neuville sekä konkarit Sebastien Loeb ja Dani Sordo, voidaan Andrea Adamon miehistöä syystäkin pitää MM-kauden ennakkosuosikkina.

Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier saapui Toyotalle paikkaamaan Tänakin jättämää aukkoa. Mäkinen uskoo, että viime kausien kärkikolmikosta Neuville saattaa olla kova luu torstai-iltana alkavassa Monte Carlon MM-rallissa.

– Jos ajatellaan lähtökohtia, voisi kuvitella, että Neuville menee Montessa aika kovaa. Hänelle on kuitenkin kaikki tuttua, Mäkinen sanoo Rallit.fille.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko, jolla Sebastien Loeb kertoo klassikkokisan haasteista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Kalle Rovanperä yllättyi voittorallissaan – ”Odotin, että tämä olisi voinut olla vaikeampaa”

Ogierin lisäksi myös Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä lähtevät Monte Carlossa ensimmäistä kertaa MM-ralliin Yaris WRC:llä.

– Totta kai siinä on opettelemista. Se ottaa pikkaisen aikaa kaikilla ennen kuin pääsevät kunnolla tutuksi auton kanssa, tallipomo toteaa.

– Varmasti maailmanmestari (Ogier) menee silti kovaa. Olosuhteista on luvattu aika haastavia. Perjantaina voi tulla vettä ja lunta, se tekee hommasta vaikean.

Lue myös: Rallin MM-kausi käynnistyy legendaarisella kisalla – syöstäänkö Ogier Monten valtaistuimelta?

Suomalaisen ralliyleisön huomio kiinnittyy MM-kauden avaustaistossa ennen kaikkea Rovanperään. 19-vuotias lupaus haki helpon voiton viime viikonloppuna ”lämmittelykisasta” Arctic Lapland –rallista.

– Se oli Kallelle hyvä kisa. Hän sai varmasti hyvää fiilistä, vaikka keli oli aika paha. Kisaolosuhteet opettavat silti aina enemmän kuin testit, jossa ajetaan lyhyttä pätkää moneen kertaan. Se ei ole mitenkään sama juttu, Mäkinen muistuttaa.

– Meillä on muutenkin kaikilla kuskeilla kohtuullisen mukavasti testikilometrejä alla. Jokainen on ajanut kolme päivää asvalttia ja pari päivää lumella.

Mäkinen povaa haastavaa kauden starttia myös entiselle suojatilleen Tänakille, joka nähdään torstai-iltana ensimmäistä kertaa Hyundai i20 WRC:n ratissa.

– Luulen, että siinä voi hänelläkin olla vähän ekstrapaineita pärjäämisestä. Varmasti siellä joitain kysymysmerkkejä vielä tässä vaiheessa on. Monta miestä siellä on yrittämässä palkintopallille.

Lue myös: Ott Tänak aloitti Hyundai-pestin Neuvillen ja Loebin säädöillä – ”Tein vain pientä hienosäätöä”

Lue myös: Ott Tänak kieltäytyi maailmanmestarin etuoikeudesta – Kalle Rovanperä valitsi numeron 69

Lue myös: Hyundai-pomo naulasi tavoitteeksi tuplamestaruuden – Ott Tänakilla kova paikka uuden auton ratissa Monte Carlossa

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö