Sebastien Ogier pääsi jälleen sovittamaan buutseja – ”Voittaminen on aina mukavaa”

Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sebastien Ogierista tuli sunnuntaina Meksikon MM-rallin viisinkertainen voittaja.

Ogier saalisti ensimmäisen ykköstilansa Meksikon rallissa vuonna 2013 Volkswagenilla. Sen jälkeen hän on päässyt juhlimaan Meksikon ykköstilaa myös M-Sport Fordin ja nyt viimeksi Citroenin väreissä.

– Citroen on voittanut täällä monesti, mutta nyt voitimme ensimmäistä kertaa yhdessä, Ogier iloitsi.

Kilpailun jälkeen Ogier ja kartanlukija Julien Ingrassia pääsivät sovittamaan buutseja, jotka perinteisesti jaetaan Meksikon MM-rallin voittajille.

– Voittaminen on aina mukavaa. Juhlin täällä ensimmäistä voittoani jo vuonna 2008 JWRC-luokassa, ja silloin upeaa oli jo se, että olen täällä ajamassa. Siitä urani oikeastaan alkoi, Ogier jatkoi.

Ogier näytti jälleen kerran, miksi hän on rallin kuusinkertainen maailmanmestari. Hän otti ykköstilan haltuunsa jo perjantain pätkillä ja kuittasi voiton lopulta puolen minuutin erolla MM-sarjaa johtavaan Ott Tänakiin.

Ogier nousi MM-sarjassa toiseksi vain neljän pisteen päähän Toyota-kuljettaja Tänakista.

– Ott ja Toyota ovat nopeita. Myös Thierry Neuville on mukana MM-taistelussa. Luvassa on mielenkiintoinen kamppailu kuten viime vuonna, Ogier sanoi.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan reilun kahden viikon kuluttua Korsikalla. Ogier on voittanut kyseisen kilpailun kahdesti, viimeksi vuosi sitten Fordilla.

– Siellä edessä on jälleen kova taistelu, mutta juuri siitä tykkään. Tiedossa on tiukka kausi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja