Citroen-pomo kehui vuolaasti Esapekka Lappia – ”Hänellä on vauhtia ja lahjakkuutta”

Pierre Budar
Pierre Budar. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenille täksi kaudeksi siirtyneen Esapekka Lapin kausi on alkanut kaksijakoisesti. Ruotsin MM-rallista tuli komea kakkostila, mutta Monte Carlossa ja Meksikossa keskeytys.

Sunnuntaina päättyneessä Meksikon MM-rallissa Lappi jatkoi kisan päätöspäivänä Ralli2-säännöllä ja se palkittiin yhdellä pisteellä, kun pieksämäkeläinen oli rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella viidenneksi nopein auramiehen roolistaan huolimatta.

– Esapekka osoitti hyvää vauhtia tänä viikonloppuna. Hän teki vain yhden pienen virheen ja se tuli kalliiksi. Hän sanoi, että on varsin luottavainen auton suhteen, tallipomo Pierre Budar kommentoi.

– Sunnuntaina Esapekka oli ensimmäisenä tiellä, mutta silti ajat olivat hyviä. Varsinkin Power Stagen tulos oli hyvä suoritus. Se on lupaavaa. Hänellä on vauhtia ja lahjakkuutta, Budar jatkoi.

Citroen nousi Sebastien Ogierin kauden toisen voiton myötä valmistajien MM-sarjassa toiseksi vain kahdeksan pisteen päähän Toyotasta. Ranskalaisvalmistajalla on MM-sarjassa vain kaksi autoa mukana, kun taas pahimmilla kilpakumppaneilla kolme.

Meksikossa Citroen on aina viihtynyt. Kyseessä oli jo valmistajan kahdeksas voitto Väli-Amerikan kisasta. Ogier on voittanut Meksikossa nyt viisi kertaa, kerran Citroenilla ja Fordilla sekä kolmesti Volkswagenilla

– Näyttää siltä, että Citroenilla on aina juhlat Meksikossa, varsinkin kun meillä on todella hyvät kuskit. Olemme tosiaan pärjänneet täällä aina hyvin. Myös Sebille ja Julienille (Ingrassia) tämä kisa on sopinut aina hyvin. Nyt olemme toisena MM-sarjassa ja se näyttää, että pystymme tähän myös kahdella autolla, Budar totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat