Sebastien Ogier ottaa paineita – ”Se on minun velvollisuuteni”

Valikoituja kilpailuja Toyotan WRC-tallissa ajavan Sebastien Ogierin kausi rallin MM-sarjassa on ollut kaksijakoinen.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosi alkoi kahdella voitolla Monte Carlosta ja Meksikosta, mutta Kroatiasta käteen jäi viides sija. Juhannuksena Keniassa Ogier juhli jälleen voittoa, mutta sen jälkeen paras tulos on ollut neljäs sija pari viikkoa sitten ajetussa Keski-Euroopan osakilpailussa.

Ogier ajaa kauden viimeisessä MM-rallissa Japanissa. Kyseessä on miehelle kauden kahdeksas MM-startti. Mielessä siintää vain voitto.

– Odotan innolla Japanin rallia. Vaikka olemme tiiminä jo saavuttaneet päätavoitteemme, tunnen, että minulla on Toyota-kuskina velvollisuus ajaa voitto kotikisasta, Ogier naulaa.

– Se olisi meille ja koko tiimille hyvin tärkeä tulos. Toivon ainakin, että olemme paremmassa vauhdissa kuin edellisessä rallissa. Toivottavasti myös olosuhteet ovat meille suosiollisemmat, Ogier jatkaa viitaten lähtöpaikkaansa.

Keski-Euroopan MM-rallissa Ogier kärsi sateisista olosuhteista, sillä likaa tuli koko ajan enemmän tielle. Koska ranskalainen kahdeksankertainen maailmanmestari ei koko kauden ohjelmaa aja, on mies tässä vaiheessa kautta kärkiporukan takana.

– Näimme viime vuonna, ettei Japanin rallissa ole kovin paljoa varaa leikata mutkissa. Senkin suhteen olosuhteiden pitäisi olla tasaisemmat. Toivottavasti saamme aikaan kunnon taistelun ja päätämme kauden kärjessä, Ogier miettii.

Viime kaudella Ogier ajoi Japanissa neljänneksi. Homma meni pipariksi jo toisella erikoiskokeella, kun ranskalaistähti kärsi rengasrikon.

Japanin MM-rallissa ajetaan yhteensä 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy hieman alle 305 kilometriä. Kisa starttasi torstaina yleisöerikoiskokeella, jolla Ogier sijoittui vasta kahdeksanneksi. Ogier jäi peräti 4,7 sekuntia Hyundain Thierry Neuvillen kellottamasta pohja-ajasta.

Asvalttiralli käynnistyy kunnolla perjantaina, jolloin ohjelmassa on kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta.

Lue myös: EK1: Esapekka Lapilta hieno suoritus – Sebastien Ogier ihmetteli, miksi hävisi selvästi suomalaiselle

Lue myös nämä