Kalle Rovanperä pelkää nyt pahinta – ”En edes halua tietää”

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Japanissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä on jo aiemmin todennut, ettei hän ole Japanin pätkien suurin ystävä, eikä mielipide ole vieläkään muuttunut.

– En ole koskaan ollut tällaisten pätkien suurin fani, Rovanperä sanoi ennen rallin alkua.

– Tosi kapeita ja haastavia pätkiä ja tosi hitaita. Ei sovi minulle parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tänä vuonna olosuhteet näyttävät todella haastavilta, kun puista on pudonnut paljon lehtiä ja neulasia tielle. Tien avaaminen huomenna ei tule olemaan helppoa, Rovanperä jatkoi.

Tielle pudonneet lehdet ja neulaset tekevät tien pinnoista todella liukkaat. Erityisen hankalaa tämä on tietysti tien avaajalle, mihin rooliin suomalainen joutuu jälleen viikonlopun aikana tottumaan.

– Se on käytännössä kuin ajaisi jäällä, Rovanperä sanoi.

Tilanne voi vielä vaikeutua entisestään, jos sataa vettä.

– Jossain kohdin et edes näe alle olevaa asvalttia. Jos on märkää, niin en halua edes tietää, millaista se tulee olemaan. Iso haaste ehdottomasti, Rovanperä ennakoi.

Rovanperä varmisti jo edellisessä Keski-Euroopan MM-rallissa toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa. Tulospaineita ei siis enää ole, mutta totta kai paras mahdollinen tulos on mielessä Toyotan kotikisassa.

– Ei minulla juurikaan enää paineita ole. Tiedän, ettei tämä ralli ole paras minulle, mutta nyt ilman mestaruuspaineita aion vain ehdottomasti yrittää nauttia. Yritän parhaani ja yritän voittaa. Tämä on minulle enemmänkin vain haaste, joten toivotaan hyvää viikonloppua, Rovanperä tiivisti tunnelmansa.

Japanin MM-ralli alkaa torstaina yleisöerikoiskokeella. Kisa pääsee todenteolla vauhtiin varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat