Sébastien Ogier muisteli uransa kauheinta hetkeä – ”Se oli aika katastrofi”

Rallin MM-sarjan tähdet ovat muistelleet uransa pahimpia hetkiä rallin MM-sarjan Youtube-kanavalla.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier on siirtohuhujen kohteena. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sébastien Ogier ajoi kaudella 2009 ensimmäisen täyden kautensa WRC-luokassa. Ranskalainen voitti Monte Carlossa Peugeot 207 S2000-autolla, mutta tuolla kaudella se ei kuulunut MM-kalenteriin.

Tuohon vuoteen sattui myös ongelmia ja heikompia hetkiä. Yksi niistä osui Kyproksen MM-ralliin.

– Olen tainnut aiemminkin mainita Kyproksen MM-rallin vuodelta 2009. Se oli aika katastrofi minulle, Ogier sanoo videolla.

– Ajoin ulos ja katon kautta ympäri perjantaina, mutta pystyin kuitenkin vielä jatkamaan, Ogier kertaa.

Pahin oli kuitenkin vielä edessä. Ogier teki rallin lopussa ajovirheen ja jäi kiinni ojaan. Homma loppui siihen.

– Rallin viimeisessä mutkassa leikkasin liian syvälle ja jäin kiinni ojaan. Autoon ei tullut yhtään mitään vaurioita, mutta maalin asti emme päässeet, Ogier sanoo.

Tuosta hetkestä alkaen Ogierin hommat alkoivat kuitenkin sujua paremmin ja loppu on historiaa. Ranskalainen on voittanut jo kahdeksan maailmanmestaruutta.

– Siihen aikaan sitä oli todella vaikea niellä, mutta sitten asiat alkoivat mennä parempaan suuntaan. Mutta tuo ensimmäinen puolikas urani ensimmäisestä WRC-kaudesta oli haastava. Tuossa vaiheessa tulevaisuuteni ei ollut vielä kirkas ja paljon oli painetta. Joten sitten tuollainen ralli…se oli ehdottomasti urani vaikein paikka, Ogier sanoo suoraan.

Ogier ajoi kauden 2009 Citroën C4-autolla. Kausi tuotti epäonnisen Kyproksen jälkeen muutaman palkintokorokepaikan, mutta voittoa ei vielä tullut. Seuraavalla kaudella ranskalainen sitten jo voittikin uransa kaksi ensimmäistä MM-rallia.

Rallin MM-sarja jatkuu lokakuun lopulla Keski-Euroopassa. Katso kisan ennakko alta.

Lue myös nämä