Toyota-kuljettaja teki rajun linjauksen – ”Tavoitteenani on tehdä elämäni paras tulos”

Toyotan Takamoto Katsutalla on todella kovat tavoitteet Keski-Euroopan MM-rallissa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Red Bull Pool Content.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanilainen Katsuta lähtee tavoittelemaan Tshekissä, Itävallassa ja Saksassa ajettavasta uudesta rallista uransa parasta tulosta ja tämä tarkoittaa käytännössä rallin voittoa.

Katsutalla on jo uraltaan kakkos- ja kolmostilat. Nyt ainoa tavoite on voittaa.

Katsuta on valmistautunut ralliin ajamalla monen muun tapaan testejä Tshekeissä. Hän on tyytyväinen niiden antiin.

– Minun täytyy kiittää kaikkia tiimissä. Kaikki ovat tehneet hyvää työtä. Ja totta kai kuljettajan näkökulmasta maailman parhaan auton ajaminen on aina nautinnollista, Katsuta sanoi testien jälkeen.

Rallin MM-sarjassa ajetaan tällä kaudella enää vain kaksi osakilpailua. Keski-Euroopan jälkeen edessä on enää Katsutan kotiralli Japanissa marraskuussa. Katsuta sanoo olevansa valmis loppukauteen.

– Totta kai tästä tulee iso haaste, mutta tavoitteeni on tehdä elämäni paras tulos, hän latasi.

– Japani on kotirallini ja viime vuonna saimme sieltä jo palkintokorokepaikan. Joten yritämme toistaa sen tai hakea jopa parempaa tulosta, Katsuta linjasi.

Keski-Euroopan ralli on kaikille täysin uusi. Kauden päättää kaksi hyvin erilaista asvalttikisaa.

– Tämä ensimmäinen on tietysti suuri haaste. Se on uusi ralli kaikille kolmen eri maan alueella ja hyppy tuntemattomaan. Japanin rallissa olimme jo viime vuonna, mutta se on aika erilainen asvalttiralli kuin Euroopassa ajettavat. Tulen puskemaan kovaa ja haluan saada parhaan tuloksen koskaan, varsinkin kotona, Katsuta ennakoi.

Asvaltille palataan nyt pitkän tauon jälkeen. Katsuta on saanut kuitenkin nopeasti tuntuman kohdilleen.

– En ole ajaneet asvaltilla sitten Kroatian ja huhtikuun. Joten kesti jonkin aikaa tottua, mutta auto on toiminut hyvin, kuten aina ja pääsin nopeasti hyvään tuntumaan kiinni. Insinöörit ovat ottaneet ison askeleen eteenpäin ja pystyneet parantamaan autoa, japanilainen kertoi.

Keski-Euroopan ralli ajetaan kolmen eri valtion alueella ja jokaisen kisamaan erikoiskokeissa on täysin oma luonteensa. Kelillä on myös iso vaikutus siihen, millainen rallista tulee.

– Totta kai se riippuu kelistä. Kolmen eri maan alueella ajetaan ja jokaisella erikoiskokeella on täysin oma luonteensa. Tulee monta asiaa, mitä ei ole koskaan aiemmin kokenut ja nähnyt. Sinun täytyy muokata ajotyyliäsi ja asetuksia oikeiksi. Mutta paljon tosiaan riippuu myös olosuhteista, Katsuta päätti.

Keski-Euroopan MM-rallin ennakon voit katsoa alta.

Lue myös nämä