Quantcast

”Se onkin jo toinen tarina” – Hyundain WRC-tallin pomolta pientä kuittia työnantajaansa kohtaan

Ranskalainen Julien Moncet oli hankalassa roolissa tällä kaudella Hyundain WRC-tallissa.
Julien Moncet
Julien Moncet. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aiemmin Hyundai ralliautojen voimalinjasta vastannut Moncet nimettiin väliaikaiseksi tallipäälliköksi sen jälkeen, kun Andrea Adamo lähti tallista viime vuoden lopussa. Väliaikaista roolia mies myös joutui kantamaan koko kauden ajan.

– Tämä oli täysin erilainen työ verrattuna siihen, mitä olen tottunut tekemään. Minut heitettiin tähän työhön ilman kunnon valmistautumista, Moncet sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Ei tällaista hommaa varten ole mitään ohjekirjaa, missä selitetään, kuinka toimia. Kun saavuin Monte Carloon, kaikki oli minulle uutta.  

Työn taakkaa lisäsi Hyundain i20 N Rally1 -auton keskeneräisyys kauden alussa. Korealaisvalmistaja pääsi kehittämään uutta hybridiautoa kilpailijoitaan myöhemmin, mikä näkyi muun muassa luotettavuusongelmina kauden alussa.

– Olen ollut joissain ralleissa mukana aiemmin, mutta lähinnä työskentelin tehtaalla. Yritimme tietenkin parhaamme tilanteesta huolimatta. Ensimmäiset rallit olivat todella rankkoja, mutta emme luovuttaneet. Olin tyytyväinen, että voitimme jo Sardiniassa ja saimme paljon hyviä tuloksia, Moncet summaa.

Hyundain WRC-talli saavutti kauden 2022 aikana viisi voittoa, mikä on tiimin uusi ennätys yhden kauden aikana. Hyundain uudeksi tallipäälliköksi on esitetty mediassa monia eri nimiä. Moncet on melko varma, että hänen työnsä tuskin tulee jatkumaan.

– Tiedän kyllä, mitä tapahtuu. Se on elämää ja meidän pitää vain nyt katsoa, miten jatkamme eteenpäin.

– Yritän itse muistella mieluiten hyviä hetkiä kauden aikana. Toki huonojakin hetkiä oli, mutta kokemus oli silti hyvä. Joskus olisi ollut kiva, jos olisin saanut enemmän tukea, mutta se onkin jo eri tarina, Moncet antaa pienen näpäytyksen tiimin suuntaan.

Vaikeuksista huolimatta Hyundai nousi kauden toisen puoliskon aikana Toyotan rinnalle. Ensi kaudesta on luvassa entistä tiukempi taistelu.

– Loppujen lopuksi kausi oli hyvä. Olen tyytyväinen, että kaikista vaikeuksista huolimatta saimme tiimin kurssin taas oikeaan suuntaan. Ensi vuodeksi meidät lasketaan taas mestarisuosikiksi. Minusta se on paras tulos, mitä tältä kaudelta pystyimme saavuttamaan, Moncet niputtaa.

– Toivon, että tiimi jatkaa samalla linjalla ja jokainen keskittyy jatkossa vain omaan hommaansa.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat