MM-sarjan kärkimies ei kritisoi Fordin taktiikkapeliä Jyskälässä – ”Olisimme tehneet ihan saman”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa on jäljellä enää viisi osakilpailua. Hyundain Thierry Neuville on kiinni uransa ensimmäisessä mestaruudessa. Belgialaisen johtoasema on 21 pistettä ennen viisi edellistä vuotta sarjaa dominoinutta Sebastien Ogieria. 

Ogier kavensi Neuvillen piste-eroa Suomen MM-rallissa kuudella pisteellä. Tämä oli puhtaasti ranskalaisen tallin M-Sport Fordin ansiota, sillä tiimi pudotti sekä Teemu Sunisen että Elfyn Evansin tallimääräyksellä mestarin taakse.

Peli on kovaa, kun taistellaan mestaruudesta. Vaikka fanin korvaan tallikäskyt aina särähtävät, on se kuitenkin varsin normaali toimintatapa. Neuville ei ihmettele M-Sportin päätöksiä.

– M-Sport noudatti taktiikkaansa. Jos he eivät olisi tehneet sitä, Ogier olisi ollut seitsemäs ja minä yhdeksäs. Tämä on osa rallia ja se on ihan okei. Me olisimme tehneet ihan saman, Neuville korostaa Motorsport.com-sivustolla.

Neuville ei hyötynyt tallikavereistaan Suomessa, sillä Hayden Paddonin tiputtamisella olisi hyötynyt myös Ogier. Norjalaiskuski Andreas Mikkelsen oli taas niin yössä, että hän oli Neuvillea selvästi hitaampi. Neuville kuitenkin saalisti kaksi ylimääräistä MM-pistettä kisan päättäneeltä Power Stagelta.

– Tulos ei missään nimessä ollut Suomessa hyvä, mutta ei se ollut myöskään ihan huono. Olisi tietenkin ollut kiva saada itsekin apua. Ainakin Craig (Citroen-kuski Breen) auttoi minua Power Stagella kiilaamalla Ogierin ja minun väliin. Se oli mukavaa kaiken sen jälkeen, mitä apua hän sai. Me onnistuimme minimoimaan tappion ja johdamme yhä 21 pisteellä, Neuville sanailee.

Rallin MM-sarja jatkuu Saksassa elokuun puolivälissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat