Quantcast

Saksan MM-rallilla suuret suunnitelmat – huoltoparkki Baijeriin ja pätkiä naapurimaissa

Saksan MM-ralli
Saksan MM-rallin järjestäjillä on uusia suunnitelmia,. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saksan MM-rallia ei ajeta tänä vuonna Saarlandin ja Reininmaan asvalttiteillä koronapandemian vuoksi. Myös ensi vuosi on jäämässä väliin, kun MM-sarjassa on ryhdytty kierrättämään tiettyjä osakilpailuja. 

Motorsport Aktuell -lehden mukaan Saksan rallin järjestäjät elättelevät yhä toiveita pääsystä ensi kauden WRC-karkeloihin mukaan. Aiemmin FIA ja WRC-promoottori ilmoittivat, että varmuudella vuonna 2021 ajetaan Monte Carlossa, Ruotsissa, Portugalissa, Suomessa, Italiassa, Espanjassa, Keniassa, Japanissa ja Australiassa.

Jos korona-aika ulottuu myös vuoden 2021 puolelle, on kuitenkin varsinkin niin sanotut kaukorallit liipaisimella. Tämä voisi saksalaisaviisin mukaan mahdollistaa Saksan MM-rallin ajamisen myös ensi vuonna. Saksan kisa vuorottelee uuden suunnitelman mukaan Katalonian MM-rallin kanssa vuorovuosina. Ensi kaudella on tavoite ajaa 12 osakilpailua, joten jo julkaistujen kisojen lisäksi tilaa on enää kolmelle rallille.

Saksan MM-rallin järjestäjillä on uusia kunnianhimoisia suunnitelmia kisan toteuttamiseksi. Saksan moottoriurheiluliitto ADAC miettii rallin muuttamista Baijeriin Etelä-Saksaan. Uusi lokaatio mahdollistaisi erikoiskokeiden ajamisen myös Tshekin ja Itävallan alueella.

– Suunnittelu vain yhtä vuotta varten ei ole järkevää. Se tarkoittaa, että meillä on monta merkittävää asiaa, joista meidän pitää keskustella WRC-promoottorin kanssa, Saksan moottoriurheiluliiton johtaja Thomas Voss sanoo arvoituksellisesti.

Tulevaisuudessa Saksan rallin huoltoparkki voisi saksalaislehden mukaan sijaita esimerkiksi Münchenin kaupungin lähistöllä, mikä olisi WRC-promoottorille varmasti mieluinen asia. Viime vuosina Saksan osakilpailun huoltoparkki on sijainnut Bostalseen tuppukylässä

Lue myös nämä

  • Uusimmat