Quantcast

No nyt! Petter Solberg mukana Sardinian MM-rallissa WRC-autolla

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalaiskonkari Petter Solberg jaksaa yllättää. Vaikka mies ajoi niin kutsutun jäähyväiskiertueensa viime vuonna, on sekä rallin että rallicrossin maailmanmestari jälleen viivalla parin viikon kuluttua ajettavassa Sardinian MM-rallissa, vaikkakin vain yhdellä erikoiskokeella. 

Solberg osallistuu 9. – 11. lokakuuta ajettavaan Sardinian ralliin Citroenin WRC-autolla. Ranskalaismerkki vetäytyi MM-sarjasta viime kauden jälkeen, mutta C3 WRC:llä testattiin kesän aikana ensi kauden MM-sarjan rengasvalmistajan Pirellin renkaita.

Solbergin tarkoituksena on Sardiniassa testata Pirellin kumeja. Italialainen rengasjätti testasi samoilla teillä kesällä kuskina Andreas Mikkelsen. Myös tällä kertaa Mikkelsen on mukana, joskin hänet on merkitty kartanlukijaksi. Taustalla on varsin mielenkiintoinen kuvio.

Rallisivusto Dirtfish tietää nimittäin kertoa, etteivät Solberg ja Mikkelsen aja koko rallia. Sen sijaan Mikkelsen ajaa torstain shakedownilla ja Solberg sunnuntaina kisan päättävällä Power Stage -erikoiskokeella.

Katso alta kooste edellisestä osakilpailusta, tapahtumarikkaasta Turkin MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350360″ ap mute]

 

– Siitä tulee todella hauskaa. On hieno tarina kaikkineen, että saan työskennellä yhdessä Andreaksen kanssa. Me vain keskitymme pitämään hauskaa ja järjestämään show´n ihmisille. Voimme myös esitellä ensi kauden renkaat ensimmäistä kertaa, vuonna 2004 Sardinian rallin voittoa juhlinut Solberg kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Ei tämä tietenkään ole mikään todellinen paluu kisoihin. Halusimme vain näyttää uudet renkaat medialle ja faneille kotikisassamme. On hienoa nähdä Petter Power Stagella, mutta se ei ehkä ole niin hauskaa Andreaksen osalta, kun hän istuu kartturin paikalle, Pirellin rallipomo Terenzio Testoni puolestaan naurahtaa.

Mikkelsen myöntää, että kokemuksesta voi tulla varsin mielenkiintoinen.

– En ole varma, nuotitammeko edes pätkiä, joten minulla ei ole välttämättä mitään nuotteja, joita voin hänelle lukea. Olen kuitenkin varma, että Petter haluaa olla nopea. Hän on kuitenkin hieman rauhoittunut (takavuosista). On varmasti vaikeaa hypätä autoon, jota ei tunne ja ajaa kovaa.

Solbergin ja Mikkelsenin Citroenin huollosta vastaa Sainteloc Junior Team. Viimeksi Solberg nähtiin MM-rallissa viime lokakuun Walesin osakilpailussa, kun norjalaiskonkari ajoi Volkswagenin R5 -autolla WRc2-luokassa voittoon.

Sardinian ralliin on tähän menessä ilmoittautunut 64 kuljettajaparia. WRC-autoja on Solbergin tulon lisäksi ilmoittautuneiden listalla 13 kappaletta. Toyotan WRC-autolla ajavat tunnetusti Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä sekä M-Sportin Fordilla Teemu Suninen, Esapekka Lappi ja Gus Greensmith.  Fordilla mukana on myös  tshekkiläinen Martin Prokop. Hyundai tuo viivalle neljä autoa, kun i20 WRC:n ratissa nähdään Thierry Neuville, Ott Tänak, viime vuoden voittaja Dani Sordo sekä Pierre-Louis Loubet.

Pienemmissä luokissa nähdään suomalaisista Hyundain R5-autolla ajava Jari Huttunen sekä Ford Fiesta R2:lla  JWRC-luokassa kilpaileva Sami Pajari.

Edit 13.25: lisätty tieto, etteivät Mikkelsen ja Solberg ole mukana kaikilla pikataipaleilla. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat