Aleksi Röyhkiöllä mainio debyytti nelivetoauton ratissa

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari

Seinäjoella viikonloppuna ajetussa Pohjanmaa-rallissa 20-vuotias Aleksi Röyhkiö suoritti onnistuneen SM-tason debyytin nelivetoisella Skoda Fabia R5 -autolla.

Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki sekä koko Röyhkiö Motorsport -tiimi saivat olla tyytyväisiä, kun kaksipäiväisen kilpailun maalissa odotti palkinto SM1-luokan neljännestä sijasta.

Rallin SM-sarjan päätöskilpailu käynnistyi perjantai-illan pimeydessä ajetuilla pätkillä. Niiden kolmen nopean erikoiskokeen jälkeen Röyhkiö oli kilpailussa viidentenä. PR-Racingin kuskin tavoitteena oli aloittaa kisa järki päässä ja hieman tunnustellen.

Lauantaina päivän valolla ajettuja pätkiä nuorukainen odotti innolla, koska hän tiedosti, että niissä olosuhteissa uudella autolla olisi mahdollista yltää lähemmäksi luokan kokeneita kärkikuljettajia.

– Toinen päivä alkoi hyvässä vauhdissa, kun olimme väliajoissa yllättäen jopa kolmantena. EK4:n lopulla kärsimme rengasrikon, joka maksoi noin 15 sekuntia, Röyhkiö kertasi.

Sen jälkeen sijoitus putosi kuudenneksi, josta Röyhkiö nousi ensin takaisin viidenneksi ja lopussa sijoitus kirkastui yhdellä pykälällä kanssakilpailijan keskeytyksen myötä.

– Rallista jäi todella hyvät fiilikset. Kisa kulki juuri sillä taktiikalla, kuten oli suunniteltukin. Pystyin nostamaan vauhtia toisena päivänä aika selvästi. Ajaminen oli koko ajan varmaa perussuorittamista, Röyhkiö vahvisti.

Tyytyväisyyteen olikin aihetta, sillä edelle sijoittuneet olivat luokan kärkinimiä, jotka kamppailivat mitaleista. Vastaavasti muut SM1-luokan kilpailijat pysyivät tulokaskuski Röyhkiön takana.

Alkukaudella 2020 Röyhkiö kilpaili SM-sarjassa etuvetoisella Ford Fiestalla. Ylöjärveläisen kolmesta osakilpailusta keräämät pisteet riittivät lopulta kuudennelle sijalle SM3-luokan sarjataulukossa.