Quantcast

Safari-rallin luokkavoittajalle nuhtelut tuomaristolta

Kenian Safari-rallissa WRC2-luokan voittanut Kajetan Kajetanowicz lähti lätkimään kisapaikalta liian aikaisin.
Kajetan Kajetanowicz ja Maciej Szczepaniak
Kajetan Kajetanowicz (oik.) ja Maciej Szczepaniak olivat ykkösiä Safari-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Luokkavoittajien velvollisuutena on osallistua kilpailun jälkeen lehdistötilaisuuteen, mutta puolalaiskuljettaja jätti tilaisuuden väliin. Sen sijaan Kajetanowicz oli jo matkalla Naivashasta kohti Nairobia.

Tuomari antoi tästä Kajetanowiczille nuhtelut sekä 3 000 euron ehdollisen sakon, joka astuu voimaan, jos hän jättää vielä toistamiseen tämän kauden aikana pakollisen mediatilaisuuden väliin.

– Kuljettaja kertoi, että hänen piti matkustaa lentokentälle ehtiäkseen myöhemmin illalla lähtevälle lennolle. Kuljettaja pahoitteli tapahtunutta ja kertoi ymmärtävänsä, että mediavelvollisuudet eivät ole tärkeitä pelkästään hänelle itselleen vaan myös hänen tallilleen, sponsoreille, järjestäjille, MM-sarjalle, FIA:lle ja lajille, tuomariston päätöksessä kerrotaan.

Tuomaristo katsoi lieventäväksi seikaksi sen, että Kajetanowicz on aiemmin toiminut yhteistyössä ja hoitanut velvoitteensa.

– Tuomariston mielestä ehdollinen sakko on oikeutettu.

Kolmesti rallin Euroopan mestaruuden saavuttanut Kajetanowicz voitti Safari-rallin WRC2-luokan selkeällä 19 minuutin erolla yhdysvaltalaiseen Sean Johnstoniin. Puolalaiskonkari osallistui ensimmäistä kertaa urallaan ikoniseen kilpailuun.

– En ole koskaan ollut näin ylpeä ja onnellinen päästyäni rallin loppuun. En pelkästään sen takia, että voitimme Safari-rallin, vaan olen ennen kaikkea tyytyväinen, että selvisimme maaliin, Kajetanowicz kertoi.

– En ole koskaan aiemmin kilpaillut näin vaikeissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Tämä oli ehdottomasti urani vaikein ralli.

Voitto nosti Kajetanowiczin WRC2-luokan pistetaulukon kärkisijalle ranskalaisen Yohan Rosselin edelle.

Katso alta kooste Safari-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat