Naiskuljettaja ajoi historialliseen voittoon Safari-rallissa – tutustui kilpuriinsa vain pari päivää ennen kisaa

Kenialainen Maxine Wahome teki historiaa viikonloppuna ajetussa Safari-rallissa.
Maxine Wahome
Kenian presidentti Uhuru Kenyatta (kesk.) lähetti Maxine Wahomen ja kartturi Murage Waigwan Safari-ralliin. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wahome ajoi voittoon MM-sarjan virallisessa WRC3-luokassa. Tasan vuosi sitten ralliuransa aloittanut Wahome on ensimmäinen naiskuljettaja, joka on saavuttanut luokassa voiton.

Maxine Wahome otti ykköstilan selkeällä erolla ennen maanmiehiään Jeremy Wahomea ja McRae Kimathia. Luokkaan starttasi viisi kuljettajaparia, joista kolme pääsi maaliin saakka. Jokainen maaliin päässyt joutui keskeyttämään kisan vähintään kerran.

– Olen sanaton. Olen todella iloinen, että onnistuin voittamaan WRC3-luokan ensimmäisenä naisena, Wahome hehkutti kisan jälkeen.

Wahome, 26, teki rallidebyyttinsä viime vuoden Safarissa, minkä jälkeen hän on kilpaillut Keniassa Subaru Imprezalla. Nyt hän oli ensimmäistä kertaa nelivetoisen Ford Fiesta Rally3 -auton ratissa.

– Tämä oli täysin erilaista, mihin olen tottunut. Ajan normaalisti oikealta puolelta, eikä minulla ollut riittävästi aikaa testaamiseen. Jokainen kisapäivä oli siis testi minulle, Wahome kuvaili.

– Olin ensimmäistä kertaa kunnolla autossa keskiviikkona. Ajoin ainoan testini asvaltilla, millä ei ole mitään tekemistä Safarin kanssa.

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta antoi onnittelut Wahomelle Safarin maalissa.

– Olet todistanut, että moottoriurheilumaailma ei ole pelkästään miesten vaan meidän kaikkien maailma.

WRC3-luokan sarjaa johtaa Sami Pajari, joka ei ollut mukana Keniassa. Pajari kilpailee myös junioreiden JWRC-luokassa, jonka mestaruutta hän puolustaa.

Katso alta kooste Safari-rallin WRC3-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat