Toyotan iso pomo ylisti Kalle Rovanperän ja kumppaneiden huikeaa temppua

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda on lähettänyt terveisensä Jari-Matti Latvalan johtamalle rallitiimille, joka saavutti komean neloisvoiton viikonloppuna ajetussa Kenian Safari-rallissa.
Toyota
Kenian Safari-ralli päättyi Toyotan juhliin. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä oli kilpailun ykkösnimi otettuaan kauden neljännen ykköstilansa lähes minuutin marginaalilla. Suomalaiskuskin tallitoverit Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ja Sebastien Ogier ajoivat seuraaville sijoille.

– Onnittelut, Kalle ja Jonne. Kiitos, Elfyn, Takamoto ja Seb, että toitte tämän upean tuloksen, Toyoda kertoo tallin tiedotteessa.

Kyseessä oli Toyotan nykyisen WRC-tallin, Toyota Gazoo Racingin, ensimmäinen neloisvoitto. Japanilainen autonvalmistaja oli edellisen kerran valloittanut MM-rallissa neljä kärkisijaa vuonna 1993 – niin ikään Safarissa.

– Miehistömme toivat autot maaliin Kenian vaikeilta teiltä. Tämä kilpailu antoi muistutuksen siitä, kuinka tärkeää on päästä ralli läpi ilman ongelmia. Arvostan myös koko tallin tukea autokuntien takana, Toyoda kehuu.

Toyota oli jäänyt edellisessä kilpailussa Sardiniassa ilman palkintosijaa. Keniassa tahti oli toinen.

– Tiimi ei jäänyt rypemään pettymyksessä Sardinian tuloksen jälkeen vaan se teki hienoa työtä valmistautuakseen Keniaan lyhyessä ajassa. Kuulin, että jotkin osat saatiin valmiiksi vasta Keniaan saapumisen jälkeen, Toyoda paljastaa.

– Mekaanikot ja insinöörit keskustelivat jatkuvasti huoltojen välillä, eivätkä lakanneet tekemästä parannuksia rajuja olosuhteita varten. Olen ylpeä, että tiimi tekee autosta vieläkin paremman.

Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa 62 pisteen erolla Hyundaihin, kun takana on kuusi osakilpailua. Rovanperällä on puolestaan 65 pisteen etumatka Hyundain Thierry Neuvilleen kuljettajien MM-taulukossa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Viron nopeilla sorateillä reilun kahden viikon kuluttua.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat