Quantcast

Rooman EM-ralli käynnistyi isäntämaan komennossa

Rooman EM-ralli käynnistyi lauantaina isäntämaan kuskien komennossa.
Damiano De Tommaso
Damiano De Tommaso. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen Skoda-kuski Damiano De Tommaso on piikkipaikalla 4,8 sekunnin erolla ennen Andrea Crugnolaa.

– Kaikki sujuu hyvin ja auto tuntuu hyvältä. Katsotaan, miten meillä kulkee iltapäivällä, De Tommaso kuittasi lyheysti ERC All Liven lähetyksessä.

– Aamu ei mennyt niin hyvin kuin suunnittelin. Ajoin tämän erikoiskokeen ensimmäistä kertaa elämässäni. Mahtava pätkä! Crugnola puolestaan hehkutti kolmospätkän maalissa.

Kolmantena kilpailussa ajaa Italian Simone Campedelli. Eroa kärkeen on kertynyt 15,2 sekuntia. Neljännellä sijalla on Romanian Simone Tempestini ennen espanjalaista Efren Llarenaa, joka johtaa EM-sarjaa ylivoimaisesti.

– Olin pätkän alussa todella nopea, mutta sitten minun piti keskustella Saran (kartanlukija Fernandez) kanssa, koska meillä ei oikein nuotti toiminut. Tein siis itse virheitä nuotituksessa, mutta ei tämä hassummin ole mennyt, Llarena jutteli.

Kisan puolustavan voittajan Giandomenico Basson ralli alkoi mollivoittoisesti. Basso otti kaksi perättäistä vilppilähtöä ja sai aikasakkoa minuutin ja kymmenen sekuntia.

Suomalaiskuski Toni Herranen kilpailee Roomassa junioreiden luokassa. Fordin Rally4-autolla kisaava Herranen on lauantain avauspätkän jälkeen luokassaan viimeisenä. Eroa luokkaa johtavaan Renaultin Andrea Mabelliniin on puolisen minuuttia.

Katso alapuolelta Rooman EM-rallin aika-ajopätkän parhaat palat. Kisan tilanne videon jälkeen.

Rooman EM-rallin tilanne EK3/13 jälkeen:

 1. Damiano De Tommaso Skoda 29.19,3
 2. Andrea Crugnola   Skoda  +4,8
 3. Simone Campedelli  Skoda  +15,2
 4. Simone Tempestini  Skoda  +18,9
 5. Efren Llarena    Skoda  +20,2
 6. Yoann Bonato    Citroen +21,5
 7. Fabio Andolfi    Skoda  +24,3
 8. Alberto Battistolli Skoda  +33,2
 9. Ken Torn      Ford  +35,1
10. Javier Pardo    Skoda  +38,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat