Quantcast

Riku Tahkon ralliuralla ”harvinainen hetki” – ”Nyt on tosi kiva lähteä ajamaan”

Riku Tahko
Riku Tahko. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Riku Tahko lähtee tavoittelemaan huipputuloksia rallin SM-sarjassa kaudella 2022.

Tahko jatkaa SM1-luokassa Hyundain R5-kalustolla. Viime vuonna Tahko sijoittui kuninkuusluokan loppupisteissä viidenneksi ja ajoi parhaimmillaan kolmanneksi Kouvolan osakilpailussa maaliskuussa.

Tahko on asettanut tavoitteekseen SM-mitalista taistelemisen. Kovatasoisessa luokassa Tahko saa vastaansa muun muassa Skodan Emil Lindholmin, Mikko Heikkilän ja Teemu Asunmaan, jotka muodostivat mitalikolmikon viime kaudella.

Kausi käynnistyy viikon kuluttua perinteikkäällä Arctic Lapland -rallilla Rovaniemen maisemissa.

– Kauteen lähdetään totta kai paljon paremmin valmistautuneena kuin vuosi sitten. Silloin en ollut ajanut metriäkään kilpaa R5- tai Rally2-luokan autolla. Nyt olemme ajaneet vuoden kilpaa, ja sen päälle jo hyvät talvitestit Tunturia varten, Tahko kertoo tiedotteessaan.

– Tämä on itse asiassa harvinainen hetki mun uralla, että kauteen lähdetään tutulla autolla, sillä yleensä aina uusi projekti on lyöty kiireessä käyntiin Rovaniemellä, ja autoihin tutustuminen on jäänyt pintaraapaisuksi. Nyt on tosi kiva lähteä ajamaan, kun auto on tuttu, Tahko kuvailee.

Tahko tekee edelleen tiivistä yhteistyötä Hyundai Motor Finlandin kanssa.

– Olen erittäin onnellinen voidessani ilmoittaa, että nykyiset kumppanini olivat valmiita jatkamaan yhteistyötä kanssani myös kaudella 2022.

Lue myös nämä

  • Uusimmat