Piippola-rallin voitosta huima taisto – lumihangetkin pölisivät

Samuli Aalto
Samuli Aalto. Kuva: Tero Lyttinen/Raceway Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kotimainen rallikausi pärähti käyntiin lauantaina, kun Harrasterallisarjan ensimmäinen osakilpailu järjestettiin Piippolan ympäristössä.

Kilpailu päästiin ajamaan kunnon talviolosuhteissa, jotka olivat houkutelleet lähtöviivalle lähes 200 kilpailijaparia.

Yleiskilpailun voitosta käytiin huikea kamppailu, sillä kolmen kärki mahtui lopulta vain 4,7 sekunnin sisään. Rallin voiton vei Mitsubishi-kuski Samuli Aalto ennen niin ikään Mitsulla ajanutta Kai Hyttistä, joka jäi 2,7 sekuntia voittajasta. Kolmanneksi ajoi SM4-luokan hallitseva mestari Oskari Heikkinen kaksivetoisella Ford Fiestalla.

– Kisahan meni yllättävän hyvin ja nousujohteisesti. Viimeksi olen ajanut vuonna 2020 kesällä. Yllätyttiin, että oltiin voittotaistelussa. Ajattelin, että Hyttinen saattaa mennä viimeisellä edelle, mutta saatiin pidettyä johto. Nyt varmaan täytyy ajaa muitakin osakilpailuja, kun meni näin hyvin, Aalto kertoi Harrasterallisarjan tiedotteessa.

Viisi erikoiskoetta sisältänyt Piippola-ralli järjestettiin virallisesti ilman yleisöä, mutta kovimmat rallifanit olivat löytäneet tiensä pätkien varsille. Katsojat pääsivät myös lumitöihin, kun lumihanget kutsuivat autoja.

Harrasterallisarjan seuraava osakilpailu ajetaan tammikuun lopussa Tikkakoskella.

Katso alta video Piippola-rallista:

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat