Quantcast

Rallitähti latasi suorat sanat: Tätä on vaikeaa hyväksyä

Hyundaille jäi käytännössä vain luu käteen viikonloppuna ajetusta Monte Carlon MM-rallista.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hybridiaikakauden ensimmäinen osakilpailu osoitti, ettei Hyundain uusi i20 N Rally1 -auto ole aivan yhtä kilpailukykyinen kuin M-Sport Fordin ja Toyotan hybridikilpurit. Hyundai-kuljettajista vain Thierry Neuville pääsi maaliin, mutta hänkin vasta kuudennella sijalla. Tallikaverit Ott Tänak ja Oliver Solberg joutuivat jättämään kisan kesken.

Neuvillenkin kilpailu oli kaikkea muuta kuin helppo. Belgialainen jäi lähes kahdeksan minuuttia Monten voittaneesta M-Sport Fordin Sebastien Loebista.

– Tämä oli iso pettymys meille. Tiesimme, että viikonlopusta tulee vaikea, mutta aina sitä odottaa parempaa, Neuville totesi.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala arveli kisan jälkeen, että Hyundain vaisu iskukyky johtui todennäköisesti siitä, että tiimille tuli kiire uuden auton kanssa. Neuvillen mukaan kulisseissa on paiskittu hommia täysillä.

– Kovasta työstä huolimatta emme saaneet mitään palkintoa. Tätä on vaikeaa hyväksyä, Neuville latasi suoraan.

Neuvillen mukaan Hyundain autossa on useita eri osa-alueita, joita pitää vielä kehittää. Mutta yhden asian hän nosti muiden yläpuolelle.

– Ensimmäisenä haluamme parantaa auton luotettavuutta. Suorituskyvyn puolesta voimme ottaa useita asioita seuraaviin ralleihin, mutta jos luotettavuutta ei ole, hommasta tulee huomattavasti vaikeampaa, Neuville huomautti.

– Luotettavuus on elintärkeää, etenkin näiden uusien autojen kanssa. Silloin on helpompaa olla vahvempi MM-sarjassa, jos on kohtuullinen mutta luotettava auto. Saimme vain yhden auton maaliin, mikä on pettymys.

Hyundain tallipäällikön tehtäviä väliaikaisesti hoitava Julien Moncet oli samoilla linjoilla Neuvillen kanssa.

– Olen erittäin pettynyt koko tiimin puolesta, joka on tehnyt kovasti töitä. Meidän on reagoitava tähän, Moncet sanoi.

– En ole tyytyväinen, koska olemme täällä voittamassa. Tulos ei vastannut odotuksiamme.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä