Quantcast

Mestarisuosikki ruoski itseään tyhmästä virheestä – ”Äärimmäisen turhautunut fiilis”

Toyotan Elfyn Evansin kausi 2022 starttasi hyvin mollivoittoisesti Monte Carlossa viime viikonloppuna.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans oli voittotaistelussa mukana vielä kisan puolivälissä, mutta lauantaiaamun kolmannella erikoiskokeella lipsahti. Evans jäi harmillisesti jumiin jyrkkään rinteeseen. Auto ei kokenut kolhuja, mutta walesilaisen kisa meni pipariksi.

Lopulta Evans joutui matkaamaan takaisin kotiin vain neljä MM-pistettä rikkaampana, jotka hän nappasi olemalla kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen toiseksi nopein.

– Eihän tämä tulos missään nimessä ollut sellainen, mitä tulimme tänne hakemaan. Aina sitä ruoskii itseään tuollaisen tyhmän virheen jälkeen, Evans summasi rallin jälkeen.

– Viikonloppu alkoi niin lupaavasti, joten senkin takia tunne oli äärimmäisen turhautunut ulosajon jälkeen. Olihan se kieltämättä jättimäinen pettymys.

Vaikka tulos Montesta oli laiha, pystyi Evans kuitenkin kaivamaan viikonlopusta myös positiivista.

– Vauhtimme oli kuitenkin kohdillaan ja fiilis oli autossa hyvä. Nuo positiiviset jutut pitää ottaa täältä matkaan, Evans sanoi.

– Auto oli suorituskykyinen, eikä meillä ollut ongelmia. Se oli myös positiivista. Opimme uudesta autosta monia juttuja, mutta tärkeintä oli se, että fiilis autossa oli luottavainen. Testiaikaa oli niin rajatusti, ettei tuota tunnetta ehtinyt vielä siellä syntyä.

Evans hämmästeli muiden tavoin kisan voittaneen Sebastien Loebin suoritusta pitkän WRC-tauon jälkeen. Samalla myös tallikaveri Sebastien Ogierin kohtalo toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kirpaisi.

– Loeb ei ole vielä ainakaan menettänyt otettaan. En voi kuitenkaan olla lisäämättä, että tunnen myös sympatiaa Ogieria kohtaan. Hän ajoi upean viikonlopun ja häneltä vietiin voitto rengasrikon myötä. Pakko silti nostaa hattua Loebille ja koko M-Sportin tiimille, Evans kuittasi.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin mielenkiintoisimmat tilanteet.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397704″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat