Quantcast

Belgia vahvasti tyrkyllä MM-kalenteriin – ”Meillä on hyvät mahdollisuudet”

Belgia on vahvasti ehdolla rallin MM-sarjan kisakalenterin puuttuvaksi osakilpailuksi elokuussa.
Rovanperä Belgia
Kalle Rovanperä Belgian MM-rallissa elokuussa 2021. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC-kalenterissa on edelleen merkittynä elokuun puoliväliin asvalttiralli, mutta kisapaikkaa ei ole julkistettu. Ralli oli korvamerkittynä Pohjois-Irlannille, mutta taloushaasteet ja koronapandemia sotkivat jälleen pohjoisirlantilaisten suunnitelmat.

Vahvimmat ehdokkaat Pohjois-Irlannin korvaajaksi ovat Ypres-ralli Belgiassa sekä Monzan ralli Pohjois-Italiassa. Molemmat kisa nähtiin viime vuonna WRC-kalenterissa.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet, mutta homma on vielä kaukana selvästä. Belgialle olisi todella tärkeää saada MM-ralli toisena vuotena peräjälkeen. Meillä on paljon faneja ja katsojia täällä Belgiassa, Ypres-rallin nokkamies Alain Penasse kommentoi belgialaiselle RTBF-kanavalle.

– Meidän on otettava hyöty irti siitä, että Thierry (Neuville) ajaa vielä MM-sarjassa. Vielä meidän pitää täyttää monta eri kriteeriä MM-rallia ajatellen, mutta tutkimme vaihtoehtoja. Päätöksessä ei pitäisi enää mennä kovin kauan. Toivon, että asia vahvistetaan ennen helmikuun puoliväliä, Penasse jatkaa.

Viime kaudella Belgian MM-rallin päätöspäivän erikoiskokeet ajettiin legendaarisen Span moottoriradan ympäristössä. Penasse uskoo, että tänä vuonna se ei ole mahdollista, mikäli MM-ralli maassa toteutuu. Spassa nimittäin ajetaan Belgian F1-osakilpailu vain viikko MM-rallin jälkeen.

– Näyttää siltä, että se ei onnistu viime vuoden tapaan. F1-sarjan kisa on liian lähellä rallia, Penasse toteaa.  

Viime vuonna historian ensimmäisen Belgian MM-rallin voitti isäntämaan Neuville. Craig Breen oli toinen ja Kalle Rovanperä kolmas.

Katso alapuolelta viime elokuun Belgian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat