Quantcast

Rallitähdeltä jälleen tiukkaa tekstiä tiimistään – ”Toivottavasti muutoksia nähdään pian”

Hyundain kisaurakka viikonlopun Safari-rallissa oli vähintäänkin tuskainen.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota otti tyrmäysvoiton Hyundaista Kenian MM-osakilpailussa. Japanilaisvalmistaja nappasi neljä kärkisijaa legendaarisesta kilpailusta Kalle Rovanperän johdolla, kun taas Hyundai sai tyytyä Thierry Neuvillen viidenteen tilaan.

Hyundai-tähdistä Ott Tänak keskeytti kisassa kahdesti ja Neuville kertaalleen. Belgialaisen kilpuri pysähtyi keula edellä puuhun lauantain viimeisellä erikoiskokeella, mutta hän pääsi jatkamaan rallia sunnuntaina.

– Olimme pelissä mukana lauantaipäivään saakka, mutta sitten todelliset ongelmat alkoivat. Ensin menetin paljon aikaa ja lopulta ajoin ulos. Sinänsä se ei vaikuttanut juurikaan lopputulokseen, sillä otimme viidennen tilan, Neuville summasi Belgian yleisradioyhtiö RTBF:n haastattelussa.

Rovanperä sai Keniasta matkaansa kymmenen pistettä Neuvillea enemmän ja kasvatti MM-taulukossa etumatkansa 65 pisteeseen ennen Hyundai-tähteä. Neuville otti Safarissa viisi lisäpistettä päätöspätkän pohja-ajallaan.

– Teimme tarvittavan Power Stagella, mutta ei tässä ole sen enempää sanottavaa. Voimme nähdä selkeästi, millaisessa tilanteessa olemme, Neuville totesi.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Hyundain suoritustaso on vaihdellut viime kisoissa. Kesäkuun alussa Tänak otti tiimille kauden avausvoiton, mutta Keniassa ongelmia oli roppakaupalla.

Hyundai on kilpaillut koko tämän kauden ilman varsinaista tallipäällikköä. Ranskalainen Julien Moncet on hoitanut väliaikaisesti pestiä.

– Minulla ei ole mitään maagista ratkaisua tilanteeseen. Ihmiset tekevät kovasti töitä, mutta mielestäni organisaatioon pitää tehdä isoja muutoksia, Neuville vaati jälleen.

– Toivottavasti muutoksia nähdään pian.

Valmistajien MM-sarjassa Hyundai on pudonnut Toyotan vauhdista. Välimatka on venynyt 62 pisteeseen kuuden osakilpailun jälkeen.

– Talli luottaa minuun, mutta kauden alku on ollut katastrofaalinen. Emme ole sillä tasolla, millä meidän pitäisi olla. Meidän pitää korjata tilanne mahdollisimman pian, Neuville sanoi.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat