Quantcast

Toyota-tähti paljasti, missä vaiheessa hän lopetti Rovanperän jahtaamisen – ”Vaihdoin selviytymisvaihteelle”

Elfyn Evans ei onnistunut ottamaan kauden avausvoittoaan viikonloppuna ajetussa Kenian Safari-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans kamppaili jälleen voitosta tallitoveriaan Kalle Rovanperää vastaan. Toukokuussa Portugalissa Rovanperä jätti Evansin kakkoseksi, ja samoin kävi myös Keniassa.

Evans oli lauantai-iltapäivänä 15 sekunnin päässä Rovanperästä, mutta lopussa suomalaistähden voittomarginaali oli lähes minuutin verran.

– Halusimme tietenkin taistella voitosta, mutta se karkasi meiltä lauantaina syystä tai toisesta, Evans totesi.

Walesilainen paljasti, missä vaiheessa hän lopetti Rovanperän jahtaamisen.

– Kalle ajoi loistavan ajan lauantai-iltapäivän ensimmäisellä mutaisella erikoiskokeella. Kun ero kasvoi yli 20 sekuntiin, hyväksyin sen, että häntä voi olla vaikeaa saada kiinni.

– Olosuhteet olivat todella vaikeat. Näkyvyyttä oli rajoitetusti ja olosuhteita oli vaikea lukea. Siinä vaiheessa vaihdoin selviytymisvaihteelle varmistaakseni sen, että pääsemme läpi, Evans kertasi.

Sunnuntain erikoiskokeilla Toyota-kuljettajat keskittyivät ongelmien välttelemiseen. Talli saavutti kisasta neloisvoiton – Takamoto Katsuta ja Sebastien Ogier ottivat seuraavat sijat Rovanperän ja Evansin perässä.

Rovanperä on karannut muulta porukalta myös MM-pistetaulukossa. Kuuden osakilpailun jälkeen 21-vuotiaalla kuljettajalla on 65 pisteen etumatka toisena majailevaan Thierry Neuvilleen.

MM-sarjassa kuudentena olevan Evansin ero Rovanperään on peräti 88 pistettä. Evans on jäänyt pistesijojen ulkopuolelle kolmessa kilpailussa.

– Ei tämä ole kiinni pelkästään huonosta tuurista. Minun täytyy itse kantaa vastuu asioista, mutta kauden alku ei ole ollut hyvä meille, Evans sanoi.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Kauden seuraava osakilpailu starttaa reilun kahden viikon kuluttua Virossa.

– Viro on ensimmäinen todella nopea soraralli uusille autoille, joten meillä on paljon töitä tehtävänä testeissä. Tavoitteena on löytää autoon hyvät säädöt, joiden avulla voimme saavuttaa hyviä tuloksia, Evans suunnitteli.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat