Quantcast

Kalle Rovanperältä kova kommentti Toyotasta

Toyota selviytyi ankarasta Kenian Safari-rallista huomattavasti paremmin kuin muut tallit viime viikonloppuna.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan kaikki neljä kuljettajaa selvittivät savannien rytkyt, pehmeän hiekan osuudet ja mutapaikat ilman isompia ongelmia. Muilla tiimeillä ongelmia piisasi sitäkin enemmän.

M-Sport Fordin kuljettajista Craig Breen, Sebastien Loeb ja Gus Greensmith keskeyttivät kisan kertaalleen ja tiimin ranskalaiskuski Adrien Fourmaux peräti kahdesti. Hyundai-tähdistä Thierry Neuville kärsi yhden keskeytyksen ja Ott Tänak kaksi. Hyundain Oliver Solberg pystyi ajamaan kisan läpi ilman keskeytystä, mutta hän sijoittui vasta kymmenenneksi yli puoli tuntia kisan kärjelle jääneenä.

Toyota sen sijaan nappasi kisasta komean neloisvoiton: Kalle Rovanperä oli ykkönen, Elfyn Evans toinen, Takamoto Katsuta kolmas ja Sebastien Ogier neljäs.

Rovanperä antoi syystäkin isot kehut Toyota GR Yaris Rally1 -autolle ja koko tiimille.

– Se on aika selvää, että meillä on tällä hetkellä vahvin ja nopein auto, Rovanperä sanoi ytimekkäästi.

– Safarin kaltaisessa kisassa ei toki tarvitse olla aina nopein, mutta olimme ainakin vahvin. Se oli uskomatonta, että autoissamme ei ollut mitään ongelmia niin rajuissa olosuhteissa, suomalaistähti lisäsi.

Edellinen osakilpailu Sardiniassa ei ollut mennyt Toyotalta nappiin, sillä japanilaisvalmistaja ei saanut yhtäkään kuljettajaa palkintokorokkeelle Välimeren saarella. Rovanperä oli kilpailussa paras Toyota-kuski ajettuaan viidenneksi.

Sardinian ja Safarin välillä oli vain pari viikkoa, minkä aikana Toyotalla keskityttiin parantamaan autoa ennen kauden rankinta koitosta.

– Itse saattoi ajatella, että on rikkonut jotain autosta, koska isoja iskuja tulee koko ajan. Mutta tiimi oli tehnyt upeaa työtä. Se oli avain tähän hienoon tulokseen, Rovanperä tiivisti.

Toiseksi sijoittunut Elfyn Evans komppasi Rovanperää.

– Tiimi pystyi lyhyessä ajassa löytämään joitain ongelmakohtia ja reagoi nopeasti tilanteeseen Sardinian rallin jälkeen. He tekivät hyvää työtä, sillä jokainen auto selvisi läpi Safarin ilman ongelmia, Evans kehui.

Kauden neljännen voittonsa ottanut Rovanperä johtaa MM-sarjaa ylivoimaisesti kuuden osakilpailun jälkeen. Toisena oleva Thierry Neuville on jäänyt Rovanperästä jo 65 pistettä.

– Pistetilanne näyttää toki hyvältä. Meidän pitää jatkaa samalla tavalla, Rovanperä suunnitteli.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan heinäkuun puolivälissä Viron nopeilla sorateillä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat