Rallisprintin SM-sarja palaa Vihtiin yli 30 vuoden tauon jälkeen

Juha Kankkunen Nummelassa vuonna 1982. Kuva: Marko Mäkinen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallisprintin SM-sarja jatkuu pienen tauon jälkeen sunnuntaina 6.5. Vihdin Nummelassa ajettavalla asvalttiosakilpailulla. SM-pisteistä kilpaillaan Nummelan keskustan kupeessa sijaitsevan Veikkoinkorven yritysalueella.

Kaikki Suomen parhaimmat ja nopeimmat kuljettajat ovat mukana Fixus SM-rallisprintissä. Kaksivetoisissa Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikka lähtee SM-sarjan kärkipaikalla tasapisteissä hallitsevan mestarin, laihialaisen Mika Lemmetin kanssa. Etuvetoisella Honda Civicillä kilpaileva Tiilikka ja takavetoisella Toyota Starletilla kilpaileva Lemmetti ovat keränneet kauden kahdesta ensimmäisestä kilpailusta 27,5 pistettä. Kolmantena pisteissä on kankaanpääläinen Paavo-Petteri Männistö. Fiat X1/9:lla ajavalla Männistöllä on pisteitä 24,5.

Nelivetoisissa Nummelaan, kauden ensimmäiseen asvalttikilpailuun, pistejohdossa saapuu viime vuonna rallin SM2-luokassa pronssille ajanut varkautelainen Janne Eronen. Erosen alla on R5-luokan nelivetoinen, turboahdettu Skoda Fabia. Erosella on kauden kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen SM-pisteitä 22,5. Toisena, vain puoli pistettä Erosta perässä, on Mr. Rallisprint, tuusulalainen Tomi Hallia. Vuonna 1974 syntynyt supermenestyjä on saavuttanut urallaan rallisprintin SM -kultaa vuosina 2004, 2005, 2006, 2007, 2010, 2011 ja 2017.

Nummelan kilpailussa on myös viime ja toissa vuoden Vihdin kansallisen ralliprint-kilpailun voittaja, orimattilalainen Mika Myllylä. Hän ajaa väkivahvalla Mitsubishi Lancerilla.

Vihdin SM-rallisprintin ilmoittautumisaika päättyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kilpailussa on mukana reilut 100 kilpailijaa.

– Olemme iloisia siitä, että kaikki Suomen parhaimmat rallisprint-kilpailijat ovat mukana Vihdin osakilpailussa. Luvassa on kovatasoinen kilpailu pisteistä, sanoo Vihdin UA:n puheenjohtaja Mika Ahonen.

Rallisprintin SM-osakilpailu on osa 50 vuotta täyttävän Vihdin Urheiluautoilijoiden juhlavuotta.

Veikkoinkorvessa ajetaan rallisprintin SM -sarjapisteistä kahden ja puolen kilometrin pituisella, vauhdikkaalla asvalttiradalla. Rallisprintin SM-sarja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1981. Vihdin Urheiluautoilijat järjesti Nummelan lentokentällä SM -osakilpailun heti avauskaudella ja seuraavana vuonna Nummelassa ajettiin jälleen SM -pisteistä. 1980-luvun jälkeen Vihdissä ei ole kilpailu SM-pisteistä rallisprintissä eli SM-sarja palaa Vihtiin yli 30 vuoden tauon jälkeen.

Lue myös nämä