Mäkinen ei vielä nosta Tänakia ykköskuskiksi – ”On liian aikaista miettiä tallimääräyksiä”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak on peitonnut tiimin suomalaiskuskit Jari-Matti Latvalan ja Esapekka Lapin toistuvasti kauden viidessä ensimmäisessä osakilpailussa. Vaikka Tänak ajaa ensimmäistä kauttaa Toyotalla, on miehen vauhti ollut mykistävää. 

Tänak nappasi Toyotalle kauden avausvoiton viime viikonloppuna Argentiinasta. Kuljettajien MM-sarjassa virolainen on kolmantena 28 pistettä Sebastien Ogierin takana. Lappi on seitsemäntenä peräti 60 pistettä kärkeä perässä ja Latvala kahdeksantena muhkeat 69 pistettä Ogierin takana.

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen kuitenkin korostaa Autosportin haastattelussa, että tiimimääräyksiä ei ole luvassa. Mäkisen mukaan Tänakista ei leivota ykköskuskia. Se ei sovi tallin periaatteisiin.

– Henkilökohtaisesti ajattelen, että annetaan kuskien tehdä oma työnsä. On tärkeää saada vähintään kaksi autoa hyvillä sijoilla maaliin valmistajien MM-sarjan kannalta, mutta on liian aikaista miettiä tallimääräyksiä, Mäkinen sanoo Autosportille.

– Haluan, että kuskit keskittyvät vain omaan juttuunsa. Voisitteko kuvitella esimerkiksi, että kysyisin heiltä (Lappi ja Latvala), että ottakaa ihan iisisti Suomen rallissa. Se ei vaan tulisi toimimaan.

Myös Tänak komppaa nykyistä pomoaan.

– Minä taistelen vain omasta puolestani. Olemme niin alussa MM-sarjaa, että ei ole kyse siitä (tiimimääräyksistä). Me olemme erittäin avoin timi, jossa kaikki voivat saada oman mahdollisuuteensa. Minun mielestä meillä ei ole ykkös-, kakkos- ja kolmoskuskeja. Me keskitymme omaan työhömme ja uskon, että Jari-Matti keskittyy omaan hommaansa.

 

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat