Rallin MM-sarjan irlantilaistähti kisaa heinäkuussa Virossa

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallin Craig Breen ja kartturi Scott Martin hakevat tuntumaa Suomen MM-ralliin ajamalla heinäkuun puolivälissöä Virossa Shell Helix Rally Estonia -kilpailun.

Kyseinen ralli ajetaan 13. – 15. heinäkuuta. Samassa mittelössä nähdään myös toinen WRC-tähti, sillä paikalla ovat myös Hyundain Hayden Paddon ja hänen kartturinsa Seb Marshall.

Breen ajaa tänä vuonna vajaan kalenterin MM-sarjassa. Mies on kuitenkin osoittanut lupaavia otteita ajamalla muun muassa Ruotsin MM-rallissa toiseksi. Breen on ajanut Virossa kilpaa myös vuonna 2011 Ford Fiesta R2:lla ja vuonna 2015 Peugeot 208 T16 R5:lla.

– On mahtavaa palata taas Viroon. Olen ajanut rallin kaksi kertaa aiemmin ja minulla on vain hyviä muistoja. Tämä on hyvä mahdollisuus ajaa nopeita teitä ja hyvää treeniä ennen Suomen MM-rallia, Breen sanoo kisan virallisilla verkkosivuilla.

– Tämä on meille täyden mittakaavan testimahdollisuus. Meidän on tässä rallissa mahdollisuus saada kokemusta paljon suuremmasta määräst tiestöä kuin normaaleissa testeissä. Tämä on ideaali tapa valmistautua Suomen ralliin, Citroenin tallipomo Pierre Budar säestää.

Rally Estonian avajaisseremoniaa vietetään Tartussa. Huoltoparkki ja kisakeskus sijaitsevat talviurheilusta tutussa Otepäässä.

Lue myös nämä