Quantcast

Rallin SM-sarjassa kaksi ylitse muiden – ”Kovaa pitää mennä, jos meinaa kärjen vauhtiin ehtiä”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jari Nurminen/RPF
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM1-luokan hallitseva mestari Teemu Asunmaa ja Emil Lindholm jättivät haastajat kauas taakseen SM-sarjan talvikauden kilpailuissa.

Lindholm nousi tasapisteisiin Asunmaan kanssa viikonloppuna ajetussa Joensuun SM-rallissa. Lindholm otti Itärallissa voiton ennen Asunmaata, joka taipui 6,7 sekunnin marginaalilla voittajalle.

Lindholm ja Asunmaa keräsivät molemmat talvikauden kolmesta rallista 70 pistettä. Pistetaulukossa kolmantena majaileva Eerik Pietarinen, joka ei kilpaillut Joensuussa, on 35 pisteen päässä kärkikaksikosta. Todennäköistä on, että Lindholm ja Asunmaa kamppailevat keskenään mestaruudesta kesäkauden kolmessa rallissa.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Pitää isoja juttuja tapahtua, molempien pitäisi kokea keskeytyksiä, että siihen taisteluun kukaan enää nousisi mukaan. Kovaa pitää mennä, jos meinaa kärjen vauhtiin ehtiä. Ei siinä ole helppoa pysyä mukana, Asunmaa kertoi tiedotteessaan.

Lue myös: Komean rallivoiton ottanutta Emil Lindholmia huimasi – ”Laitoin aika paljon peliin”

Asunmaa aloitti kautensa voittamalla SM1-luokan Arctic Lapland -rallissa Rovaniemellä. Mikkelissä ja Joensuussa hän oli kakkonen Lindholmin perässä.

– Pieni harmitus jää, kun tietää, missä asioissa nämä rallit hävittiin. Hyvin pienistä asioista oli kiinni, että talvikausi olisi ollut täydellinen, Asunmaa pyöritteli.

Viikonlopun Itärallissa Lindholm karkasi Asunmaalta kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, joilla hän kirjautti pohja-ajan. Asunmaa supisti Lindholmin johdon 7,4 sekuntiin kolmospätkällä, mutta Lindholm ratkaisi kilpailun edukseen tykittämällä ykkösajan neljännellä pikataipaleella.

– Ykköspätkällä säästeltiin renkaita ja varottiin soraa ihan liikaa. Kolme kertaa mentiin päivän aikana penkkaa pitkin, ja niissä tilanteissa häviää aina sekunteja. Omia virheitä pitäisi saada pois, Asunmaa korosti.

Rallin SM-sarja jää reilun kolmen kuukauden mittaiselle tauolle. Seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolan ympäristössä 12.-13. kesäkuuta.

– Olen vähän katsonut kalenteria, että mitä voisin ajaa ennen Kouvolaa. Katsotaan nyt, miten hommat menevät. Toukokuussa olisi kalenterissa tilaa, Asunmaa totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat