Quantcast

Komean rallivoiton ottanutta Emil Lindholmia huimasi – ”Laitoin aika paljon peliin”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen puolustivat menestyksellisesti SM Itärallin voittoa Joensuussa lauantaina.

TGS Worldwiden Skodalla kilpaileva kaksikko ajoi rallin ykköseksi 6,7 sekunnin erolla ennen Teemu Asunmaata. MM-sarjasta tuttu irlantilaiskuljettaja Craig Breen oli kolmas.

Lue myös: Emil Lindholmille toinen voitto putkeen rallin SM-sarjassa – Asunmaalla erikoinen tilanne päätöspätkällä

Talvikauden toinen SM-voitto ei tullut Lindholmille helpolla. SM-pisteiden kärkipaikalla ennen Joensuuta ajanut Asunmaa haastoi Lindholmia tiukasti rallin alusta sen loppuun. Viiden erikoiskokeen jälkeen kaksikon ero maalissa oli 6,7 sekuntia.

– Sain voiton eteen kyllä puristaa. Aamun kaksi ensimmäistä pätkää tultiin kovaa, mutta maltilla. Ja se riitti pohja-aikoihin. Päivän kolmas EK ajettiin samalla tavalla, ja se vauhti ei sitten enää riittänytkään. Teemu tuli todella lujaa, joten nelosella Oskolan klassikkopätkällä laitoin aika paljon peliin.

– Välillä sen pätkän aikana huimasi jo hieman itseänikin. Siellä on todella huikeita paikkoja ja niitä on useita. On nyppyjä, hyppyjä ja tie kääntyy ylityksissä. Hieno voitto. Kyllä tämä ralli menee tiestönsä osalta omalla listallani Suomen Top 3 -rallien joukkoon. Olen ylpeä siitä, että pystyin toistamiseen voittamaan tämän hienon suomalaisen ralliklassikon, Lindholm muistutti.

Rallin talvikausi 2020 sujui kokonaisuudessaan Lindholmilta hyvin. Talven kolmessa SM- ja yhdessä MM-rallissa tulokseksi kirjattiin kaksi voittoa ja jokaisessa rallissa sijoitus palkintopallilla.

– Vauhdillisesti olemme menneet tänä vuonna eteenpäin ja oppia on tullut taas aika paljon lisää. Oli kiva huomata, että pystyimme pärjäämään täällä testaamassa olleelle MM-tason huippukuljettajallekin (Breen). Toki kun tässä maailmalle tähdätään, niin nämä suomalaiset rallit pitääkin silloin voittaa.

Rallin SM-pisteissä Lindholm siirtyi kahden voiton turvin SM1-luokan kärkipaikalle tasapisteillä Asunmaan kanssa.

– Kesään lähdetään taas samalta viivalta. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun, Lindholm hymyili.

Lue myös: Ari Vatanen nautiskeli SM-rallissa – ”Tämä on elämän suolaa”

Rallin SM-sarja jää Joensuusta kolmen ja puolen kuukauden mittaiselle kevättauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 12.-13. kesäkuuta Kouvolassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat