Aleksi Röyhkiö ihmetteli vauhdin katoamista – ”Täytyy tutkia asia kunnolla”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joensuussa ajettiin lauantaina päätökseen rallin SM-sarjan talvikausi, kun maineikas Itäralli oli kauden kolmannen osakilpailun näyttämönä.

Aleksi Röyhkiö, 19, aloitti kisan hyvin ja oli alkupätkillä mukana aivan SM3-luokan kärjen kuumimmassa sekuntikamppailussa.

Rallin jälkimmäinen puolisko ei sujunut ylöjärveläiseltä Ford Fiesta -kuljettajalta aivan samaan tahtiin, joten maalissa hänen tuloksekseen kirjattiin SM3-luokan viides sija. Eroa luokkavoittaja Sami Pajariin kertyi yli minuutin verran.

– Selkeää syytä kilpailukyvyn heikkenemiselle ei ole vielä tiedossa. Täytyy tutkia asia kunnolla auton incar-videoista. Pitkällä EK3:lla tuli muutamia virheitä, ja renkaat tuntuivat menettävän parasta pitoaan, mutta ne eivät vielä selitä asiaa, Röyhkiö totesi.

Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki saavuttivat talviralleista kolmannen, neljännen ja viidennen sijan. SM-sarjan pistetaulukossa kaksikko on kolmantena.

– Odotin ehkä vähän parempia tuloksia alkukaudelta, mutta niihin päästäkseen ei kärsi olla ongelmia eikä hidasteita. Sarjasijoitus on toki hyvä, parempi kuin edellisinä vuosina talvikauden jälkeen, Ford-kuljettaja vertaili.

– Tämä tilanne kasvattaa sopivasti nälkää kesäkaudelle. Olen aina ollut kesän soraralleissa vahvempi tulosten ja pätkäaikojen valossa, Röyhkiö päätti.

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy Kouvolassa 12.-13. kesäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat