Rallin SM-sarja saa huikean päätöksen

Rallin SM-kauden päättävä Kokkola-ralli ajetaan ensi viikolla.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kokkolan SM-ralliin ilmoittautuminen päättyi myöhään sunnuntaina. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui 77 autokuntaa.

Kokkolan seudun sorateillä on luvassa huikeita kamppailuita, sillä mestaruudet ovat jakamatta vielä jokaisessa viidessä luokassa. SM1-pääluokan mestaruus on kolmen kauppa, sillä Lauri Joona, Jari Huttunen ja Teemu Asunmaa mahtuvat vain kuuden pisteen sisään.

Katso SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Kokkolan SM-rallin pääluokan kilpailuun starttaa kaikkiaan 12 autokuntaa. SM-sarjassa neljäntenä oleva Juha Salo on kertonut, että kilpailu on hänen menestyksekkään aktiiviuransa viimeinen.

Lue myös: Rallin SM-sarjan todellinen legenda lopettaa uransa

Benjamin Korhola on tiukasti kiinni SM2-luokan mestaruudessa ennen päätöskisaa. Henri Hokkala on 16 pisteen päässä Korholasta.

SM3-luokassa luvassa on Tuomas Välilän ja Justus Räikkösen välinen vääntö tittelistä. SM4-luokan mestaruudesta puolestaan kamppailevat vielä Tuukka Kauppinen, Henri Sääskilahti ja Ville Vatanen.

SM5-luokan kruunu on tyrkyllä Ville Hautamäelle, mutta myös Konsta Saarisella ja Arttu Lähdeniemellä on mahdollisuudet nousta ykköseksi. Kokkolassa SM5-luokassa nähdään myös mielenkiintoinen vahvistus, kun Jarkko Nikara starttaa kilpailuun.

Kokkolan SM-rallissa ajetaan kaikkiaan 11 erikoiskoetta, joille kertyy mittaa noin 105 kilometriä. Kilpailu käynnistyy perjantai-iltana 29. syyskuuta, jolloin ohjelmassa on kolme erikoiskoetta. Loput erikoiskokeet ajetaan lauantaina, ja mestareita päästään juhlimaan illalla.

Katso kilpailuun ilmoittautuneiden lista kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat