Teemu Suniselle harvinainen voitto – testikisa MM-rallia varten sujui mallikkaasti

Teemu Suninen ajoi onnistuneen testikisan viikonloppuna Itävallassa.
Mikko Markkula ja Teemu Suninen
Mikko Markkula ja Teemu Suninen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen kilpaili Itävallan rallisarjaan kuuluvassa Bucklige Welt -rallissa Hyundain WRC-tallin ykköskaliiberin kilpurilla. Koska suomalaiskuljettaja oli ainoana liikenteessä Rally1-hybridiautolla, olivat myös tulokset odotetusti ylivoimaisia.

Jokelalainen kirjautti kisan kaikille 12 erikoiskokeelle pohja-ajan. Yleiskilpailun voitto lohkesi lopulta vajaan kolmen minuutin erolla ennen isäntämaan Simon Wagneria, jolla oli alla Skodan tuorein painos Rally2-luokituksen autosta. Kolmanneksi rallissa ylsi Skodalla niin ikään ajanut Hermann Neubauer.

Wagner varmisti kakkostilallaan Itävallan rallisarjan mestaruuden. Ennen viikonloppuna ajettua kauden päätösrallia oli Wagnerin johtoasema oli viisi pistettä ennen Neubaueria. Kolmanneksi sarjassa päätyi Günther Knobloch.

Suninen ei ole aiemmin urallaan kovin usein juhlinut rallin yleiskilpailun voittoa. Bucklige Welt -kisan ykköstila oli vasta suomalaiskuskin uran toinen yleiskilpailun ykköstila Edellinen tuli vuonna 2015 Saksasta, kun Suninen ajoi Litermont Rallye Saar -kisasta Skoda Fabia S2000 -auton ratissa.

Vuodesta 2016 eteenpäin Suninen on kisannut pääosin MM-sarjassa, josta toistaiseksi yleiskilpailun ykköstiloja ei ole herunut. Seuraavan MM-koitoksensa Suninen ajaa syys-lokakuun vaihteessa Chilessä.

Bucklige Welt -ralli oli Suniselle valmistava kisa Keski-Euroopan MM-rallia varten, joka ajetaan lokakuun lopussa.

Bucklige Welt -ralli, tilanne EK8/12 jälkeen:

1. Teemu Suninen  Hyundai 1.06.02,2
2. Simon Wagner   Skoda   +2.50,2
3. Hermann Neubauer Skoda   +3.00,4
4. Luca Waldherr  Citroen  +4.55,0
5. Günther Knobloch Skoda   +6.04,9
6. R. Baumschlager Skoda   +6.35,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat