Oliver Solberg paljasti hurjat suunnitelmansa – nykyinen tiimi vasta viimeinen vaihtoehto

Oliver Solberg haluaa palata ralliautoilun absoluuttiselle huipputasolle jo ensi kaudella.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg kilpaili viime vuonna Hyundain tehdastiimin kalustolla rallin MM-sarjan pääluokassa, mutta lopulta Hyundai luopui nuoresta kuljettajasta. Tällä viikolla 22 vuotta täyttävä Solberg on kilpaillut tänä vuonna MM-sarjan WRC2-luokassa Toksport-tiimin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

Solberg haluaisi nousta takaisin WRC-luokkaan maailman parhaiden joukkoon.

– Se on unelmani. Se ei ole koskaan muuttunut, eikä se koskaan muutukaan. Rakastan tätä lajia. Sanomme tätä usein perheessämme, mutta se pitää paikkansa: ralliautoilu on elämämme. Teen kaikkeni, jotta pääsen takaisin Rally1-autoon ensi vuodeksi, Solberg paljasti DirtFishille.

Rally1-kaluston saaminen voi olla työlästä, sillä paikkoja on tarjolla vain rajoitetusti. Solbergin entinen talli Hyundai ja Toyota eivät tällä hetkellä vaikuta hänelle todennäköisiltä vaihtoehdolta. M-Sport Fordilta on sen sijaan aina saanut kaluston rahaa vastaan.

– Tilanne on vaikea. Minulle ei tarvitse kertoa, että paikkoja ei ole kovinkaan montaa. Voin vain jatkaa puskemista, käydä keskusteluja ja tietenkin jatkaa ajamista, Solberg sanoi.

Solbergilla on mielessään varasuunnitelma, mikäli paluu pääluokkaan ei onnistu vielä ensi kaudella.

– Meidän pitää olla valmiina B-suunnitelmaan. Se tarkoittaisi yksityisen WRC2-tallin muodostamista Monter Energyn kanssa, Solberg viittaa pitkäaikaiseen yhteistyökumppaniinsa.

– Olisi upeaa rakentaa oma tiimi ja ajattaa omaa autoamme. Mutta mikä auto se olisi? Sitä en vielä tiedä.

Solbergin mukaan pysyminen Toksportilla eli käytännössä Skodan vuokraaminen tallilta on hänen viimeinen vaihtoehtonsa ensi vuodelle.

– On hyvä puhua näistä suunnitelmista, mutta fakta on se, ettei minulla ole mitään varmaa ensi vuodelle. Minulla on paljon töitä tehtävänä, jotta asiat järjestyvät ennen tammikuun Monte Carlon MM-rallia.

Solberg on WRC2-luokan pisteissä kuudentena ennen Chilen MM-rallia. Ruotsia edustava kuljettaja on ajanut kakkosluokassa eniten pohja-aikoja, mutta vastoinkäymisten vuoksi hän onnistunut voittamaan vain yhden WRC2-kisan tänä vuonna.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat