Quantcast

Kalle Rovanperä saa haastajan MM-sarjaan siirtyvästä nuoresta venäläistähdestä

Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Thomas Fenetre/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjassa viime kaudella hopealle yltänyt ja U27-sarjan voittanut Nikolai Grjazin ajaa ensi vuonna MM-sarjassa WRC2-luokassa. 

Venäläiskuljettaja ajoi viime kaudella EM-sarjassa viisi osakilpailua voittaen kahdesti ja ollen kerran toinen. 21-vuotias Grjazin oli mukana myös viidessä SM-rallissa vieden ykköstilan TeijoTalot-rallissa.

Grjazin ei ole aiemmin ajanut rallin MM-sarjassa. Nuorukainen ajaa kaikki muut Euroopan osakilpailut paitsi kauden avaavan Monte Carlon rallin. Grjazin nähdään lähtöviivalla siis Ruotsissa, Korsikalla, Portugalissa, Sardiniassa, Suomessa, Saksassa, Turkissa, Walesissa sekä Kataloniassa.

Nuoren venäläisen sekä kartanlukija Jaroslav Fedorovin kilpurina toimii Skoda Fabia R5. Vaikka Monte Carlo jää väliin, niin kaksikko hakee talviralleista kokemusta tammikuussa Norjan kansallisen sarjan kilpailuista (Sigdalsrally ja Finnskog Rally) sekä helmikuussa Latviasta (Rally Sarma).

WRC2-luokassa taistelu on tunnetusti rajua. Grjazin on samalla lähtöviivalla muun muassa suomalaisen superlahjakkuuden Kalle Rovanperän kanssa.

Grjazin ilmoitti suunnitelmistaan Facebook-sivuillaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat