M-Sportin tuore tallipomo luottaa Valtteri Bottakseen – ”Ei hän ainakaan vauhtia pelkää”

Valtteri Bottas. Kuva: Jan-Erik Olin

Mercedes-tallin F1-tähti Valtteri Bottas testaa vauhtiaan rallin puolella tammikuussa ajettavassa Arctic Lapland Rally -kisassa, joka tunnetaan paremmin perinteisellä nimellä Tunturiralli.

Bottas ajaa M-Sportin WRC Ford Fiestalla. Brittitiimissä uskotaan, että suomalainen voi olla yllättävänkin hyvässä vedossa, jos vaan olosuhteet ovat kohdillaan.

– Johdonmukaiset ja tasaiset olosuhteet voivat todella auttaa häntä. Ideaalitilanteessa siellä on paljon lunta, isot lumipenkat ja paljon kovaa jäätä tiellä, M-Sportin tuore tallipomo Rich Millener sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Jos hän saa ne olosuhteet, niin hän löytää pitoa ja voi oppia nopeasti. Jos taas on lämpimämpää, niin hän tulee menettämään nastoja, kun hiekkaa tulee näkyviin. Silloin hommasta tulee vaikeaa.

Bottasin vierellä Tunturirallissa istuu Timo Rautiainen, joka voitti Marcus Grönholmin rinnalla kaksi MM-titteliä.

– Olemme jo nähneet Räikkösen (Kimi) ja Kubican (Robert) osalta, että vaikein juttu on oppia nuotit. Onneksi hänellä on Timo apuna, joten kaiki pitäisi sujua hyvin, Millener mietiskelee.

– Valtteri on todella kyvykäs ajaja. Sen olemme nähneet jo formuloissa, ja varmasti osa taidoista on siirrettävissä ralliin. Ei hän ainakaan pelkää vauhtia, eikä hänen tarvitse opetella, miten autoa ajetaan.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö