Rallin MM-sarjassa etsitään uutta rengasvalmistajaa

Kansainvälinen autoliitto FIA on esittänyt avoimen kutsun rengasvalmistajille, mikäli heitä kiinnostaa olla rallin MM-sarjan rengastoimittaja vuodesta 2025 lähtien.
Pirelli
Pirelli toimittaa tällä hetkellä renkaat rallin MM-sarjan tehdastiimeille. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italialainen rengasjätti Pirelli on tällä hetkellä rallin MM-sarjan valmistaja yksinoikeudella. Pirelli voitti edellisen kilpailutuksen vuonna 2019 ja toimittaa renkaat MM-sarjassa kausilla 2021-24.  Pirelliä ennen ranskalainen Michelin toimitti pitkään kumit WRC-autoihin.

Seuraava jakso tulee olemaan kaudet 2025-27. Rengasvalmistajilla on aikaa tehdä tarjouksensa FIA:lle syyskuun 15. päivään saakka. Kansainvälisen autoliiton odotetaan tekevän valintansa 19. lokakuuta.

– Tarjouksen jättäjien pitää pystyä näyttämään, että heidän renkaansa ovat turvallisia, luotettavia ja pystyvät tuottamaan kaikille kilpailijoille tasaväkisen asetelman. Renkaiden pitää sopia kaikkiin rallin MM-sarjassa vastaan tuleviin olosuhteisiin, FIA:n lyhyessä tiedotteessa sanotaan.

Käytännössä rengasvalmistajalla pitää olla valmiina kaksi rengasvaihtoehtoa soralle ja asvaltille sekä talviolosuhteiseen sekä piikkipyörä että talvirengas.

– Hakijoiden pitää osoittaa, että heidän tuotteissaan on korkein mahdollinen kyky estää rengasrikkoja. Rallin MM-sarjassa on kyse strategisista valinnoista, joissa renkaat ovat tärkeässä roolissa. Renkaiden suorituskyky on äärimmäisen tärkeää alati vaihtuvissa olosuhteissa, tiedotteessa kerrotaan.

– Nähtävissä pitää olla selkeä ero kuivan ja märän kelin renkaalla. Jos kuski tekee väärän rengasvalinnan, on helposti nähtävissä, että suorituskykyä meni uhkapelissä. Rallin MM-sarjan suoritustaso on tällä hetkellä erittäin korkealla tasolla. FIA odottaa hakijoilta innovatiivista kykyä pitää urheilupuolen show näkyvissä, mutta kuitenkin niin, että turvallisuus parantuu jatkuvasti.

Rallin EM-sarjassa rengasvalmistajia on useampia. Pirellin ja Michelinin lisäksi EM-sarjassa on ajettu ainakin MRF:n ja Hankookin renkailla.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat