Lauri Joona ja Janni Hussi Rooman EM-rallissa viikonloppuna – ”Odotukset eivät ole kovinkaan korkealla”

Lauri Joonalla on menossa jokaisen nuoren rallikuskin unelmaviikot.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Bence Photo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tulevana viikonloppuna Joona osallistuu Janni Hussin kartturoimana rallin EM-sarjan osakilpailuun Roomassa. Italiasta Joona kiirehtii suoraan Jyväskylään, jossa vuorossa on kauden päätavoite, Suomen MM-ralli.

Jyväskylän MM-rallin jälkeen ajetaan vielä kauden toiseksi viimeinen SM-ralli Lahdessa. Suomen kisoissa kartturin penkillä istuu vakikartturi Tuukka Shemeikka.

– Edessä on kyllä erilaiset kilpailut kaikin puolin, Joona naurahtaa.

Italiassa ajettavaan EM-ralliin Joona ja Hussi osallistuvat P.A. Racing -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla. Kilpailussa ajetaan 13 erikoiskoetta, yhteensä kisakilometrejä kertyy lähes 190.

– Edessä on ensimmäinen ralli asvaltilla Rally2-autolla. Tuloksellisesti odotukset ei ole kovinkaan korkealla, varsinkaan kun siellä on paljon paikallisia kuskeja mukana. Tämä on todellinen oppireissu, joten ei niinkään mietitä sijoitusta vaan otetaan kaikki oppi taskuun, Joona miettii.

Kaksikko otti tuntumaa autoon ja olosuhteisiin keskiviikkona ajetuissa testeissä.

– Testit sujuivat mallikkaasti ja tiimin kanssa homma sujui hyvin. Lämpöä riittää, taisi olla yli 30 astetta, mutta kyllä siinä muutama vesitippakin taivaalta saatiin päivän aikana. Kyllä se vaan erilaista on ajaa asvaltilla, Joona kertoo.

Rooman maalijuhlallisuuksien jälkeen Joona kiiruhtaa Jyväskylään, missä odottavat Tuukka Shemeikka, TGS Motorsportin Skoda Fabia RS ja legendaariset keskisuomalaiset soratiet.

– Jyväskylän MM-ralli on kauden päätavoite. Jyskälässä on erittäin hienot tiet ja kova vastus. Saa painaa tosi lujaa, jos mielii hyville sijoituksille. Tarkoitus on koettaa ajaa mahdollisimman kovaa ja katsotaan, mihin se riittää.

Katso alapuolelta edellisen EM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä