Rallin Suomen mestarilla kiireiset viikot – alla Skodan uusin rallitykki

Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna ajettavassa Italian EM-rallissa Skodan uusimmalla kilpurilla, Fabia RS Rally2 -autolla.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Pál Bence
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin puolustavan Suomen mestarin uran viidennen asvalttiosakilpailun tavoitteena on päästä enemmän sinuiksi asvalttiajon kanssa. Kauden toinen asvalttiosakilpailu ajetaan pääkaupungin Rooman lähialueilla.

Nurmijärveläiskuski odottaa Italia teitä, ja tavoitteena on kasvattaa vauhtia kilpailun edetessä.

 – Mitä olemme tutustuneet erikoiskokeisiin videoiden perusteella, ovat pätkät edellisistä asvalttiralleista lähimpänä Kanarian erikoiskokeita. Teiden luonne on kohtuu samanlainen, pinta toki on eri, Heikkilä avaa.

– Pätkät voivat olla hieman liukkaampia ja pomppuisempia, mutta ovat todella mukavan näköisiä ja ajettavia. Jos kyytiä alkaisi pikkuhiljaa löytyä asvaltilla, niin se olisi sellainen, mitä haluaisin täältä.

Italian osakilpailu on myös toisenlainen debyytti The Racing Factory -tiimin kuljettajalle, joka kilpailee ensimmäistä kertaa Skodan uusimmalla rallitykillä. Ensikosketuksen uuden sukupolven Skodaan Heikkilä otti Suomessa, ja tarkoituksena on myös ajaa asvalttitestiä uudella autolla.

 – Nyt on uusi auto alla ja se on toki pikku muuttuja, kun emme ole vielä päässeet kokeilemaan asvaltilla, mutta toivotaan, että se istuu käteen hyvin, Heikkilä miettii.

– Uudessa autossa on enemmän vääntöä, ja moottori tuntui soralla koitettaessa todella hyvältä. Olen myös kuullut uuden auton olevan hyvä myös asvaltilla, vaikkei vanhakaan huono ollut.

Rooman kolmipäiväisen, liki 190 erikoiskoekilometriä sisältävän kilpailun jälkeen Heikkilä suuntaa nokan kohti Jyväskylän MM-rallia. Tuplaviikonloppu on Heikkilälle uran ensimmäinen kansainvälisellä tasolla. Jyväskylässä alla on niin ikään uusi RS-Skoda.

 – Ei ollut järkeviä lentoja sunnuntai-illalle, niin lennetään vasta maanantaina takaisin. Käytännössä heti kun pyörät koskettavat maata, niin suuntaamme nokan kohti Jyväskylää ja tiistaina alkavaa nuotitusta. Olemme ensimmäistä kertaa siinä tilanteessa, että rallia on kaksi viikkoa peräkkäin, mutta se on vain positiivinen asia, Heikkilä myhäilee.

Katso alapuolelta Ruotsin EM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat