Rallin MM-sarjan WRC2-luokkaan mielenkiintoisia nimiä

Erik Cais
Erik Cais. Kuva: Nuno Antunes/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjasta tuttu Erik Cais loikkaa MM-erikoiskokeille kaudella 2022.

Cais paljastaa sosiaalisessa mediassa julkaisemallaan videolla, että hän aikoo kilpailla rallin MM-sarjan WRC2-luokassa ensi vuonna. Tshekkikuljettaja Cais, 22, on kerännyt kokemusta kansainvälisistä ralleista, mutta MM-osakilpailut ovat hänelle uusi tuttavuus.

Cais ajoi viime vuonna ensimmäisen MM-rallinsa Kataloniassa. Hän sijoittui asvalttikilpailun WRC2-luokassa kolmanneksi Ford Fiesta Rally2 -autolla.

Cais on mukana tammikuussa kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa Fordilla. Tshekkilupauksen tarkempi kilpailuohjelma selviää myöhemmin.

Myös ranskalaiskuljettaja Eric Camilli on vahvistanut, että hän ajaa WRC2-luokassa kaudella 2022. Citroenilla kilpailevan Camillin ohjelmaan kuuluvat ainakin Monte Carlon, Kroatian, Portugalin, Sardinian, Viron ja Katalonian rallit.

WRC2-luokassa nähdään tukku kovia kuljettajia myös ensi vuonna. Norjalaistähti Andreas Mikkelsen on lähdössä puolustamaan mestaruuttaan Skodalla, ja titteliä lähtee näillä näkymin havittelemaan myös hänen maanmiehensä Mads Östberg.

Myös venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin on vahvistanut jatkavansa WRC2-luokassa. Entinen WRC-kuljettaja Hayden Paddon kertoi puolestaan aiemmin joulukuussa, että hänen tavoitteenaan on palata MM-sarjaan Rally2-luokan kilpurilla.

Suomalaiskuljettajista WRC2-luokassa nähtäneen ainakin Teemu Suninen Hyundain ratissa. Myös Emil Lindholmin ja Jari Huttusen tavoitteena on päästä ajamaan MM-sarjan kakkosluokassa.

Kauden 2021 WRC2-mestaruus ratkesi Katalonian MM-rallissa Andreas Mikkelsenille, vaikka norjalainen ei edes osallistunut kisaan.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390543″ ap mute]

Lue myös nämä