WRC-tallin pomo nostaa Sebastien Ogierin kautta aikain parhaaksi – ”Hänen perintönsä elää todella pitkään”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier voitti kaksi maailmanmestaruutta Fordilla. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lajissa kuin lajissa keskustelu kautta aikain parhaasta urheilijasta käy tasaisin väliajoin kuumana. 

Rallissa mestaruuksien määrässä mitattuna on kaksi kuljettaja ylitse muiden. Ensi kaudella M-Sport Fordilla valikoituja kisoja ajava Sebastien Loeb napsi yhdeksän perättäistä mestaruutta vuosina 2004-12. Toyotalla ensi vuonna niin ikään vain muutamia ralleja kaasutteleva Sebastien Ogier on puolestaan vienyt MM-tittelin kahdeksan kertaa.

Vertailu on hankalaa, sillä aikakaudet ovat aina erilaisia. Loeb voitti kaikki mestaruutensa Citroenilla, kun taas Ogier on juhlinut MM-titteliä kolmessa eri tiimissä. Mestaruuksien lisäksi Loeb johtaa myös MM-rallivoittojen määrässä. Ranskalaisikonilla on 79 voittoa Citroenin ratissa, kun taas maanmies Ogierilla 53 ykköstilaa neljän eri autonvalmistajan leivissä.

M-Sportin tallipäälliköllä Richard Millenerillä on selkeä mielipide asiaan.

– Seb on tehnyt päätöksensä ja haluaa ajaa vain valikoituja ralleja. Olisi toki hienoa nähdä hänet vielä kunnolla tositoimissa, mutta MM-taisto on varmasti yhtä tiukka myös ilman häntä, Millener aloittaa.

– Jos katsoo koko sarjan historiaa, minusta Seb on kautta aikain paras kuski. Jos katsoo hänen voittamiaan mestaruuksia, on siellä mukana sarjan historian kovimpia taisteluja.

Millener sai työskennellä Ogierin kanssa vuosina 2017-18, kun ranskalainen voitti kaksi mestaruutta Ford Fiestalla. Ensimmäisellä kaudella tuli myös brittitiimille merkkimestaruus.

– Oli nautinto työskennellä tuollaisen kaverin kanssa ja olla mukana kahdessa mestaruuskamppailussa. Olen varma, että hänen perintönsä elää lajissa todella pitkään, Millener ylistää.

Katso alapuolelta Ogierin haastattelu uran kahdeksannen MM-tittelin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393432″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat