Rallin MM-sarjan uutuuskisaan sorvattiin muutos

Ensimmäistä kertaa rallin MM-sarjassa ajettavan Keski-Euroopan osakilpailun reittiin on tehty pientä viilausta.
Elfyn Evans
Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan asvalttiteillä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lokakuun lopussa järjestettävä Keski-Euroopan ralli ajetaan kolmessa eri maassa: Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa. Kilpailukeskus sijaitsee Passaun kaupungissa Saksassa.

Kisajärjestäjät julkistivat kilpailun reitin heinäkuussa, mutta nyt ohjelmaa on hieman hiottu. Kilpailun avauspäivänä torstaina ajetaankin kaksi yleisöerikoiskoetta Tshekissä.

Alkuperäisessä suunnitelmassa torstain ohjelmassa oli vain avauspätkä Tshekin pääkaupungissa Prahassa. Päivitettyyn reittiin Prahan yleisöpyörityksen jälkeen on vielä lisätty Klatovyn kaupungin liepeillä ajettava pikataival.

Klatovyn yleisöerikoiskoe oli alun perin aikataulutettu perjantaipäivään aamu- ja iltapäivän lenkkien väliin. Kisajärjestäjien mukaan pätkä päätettiin siirtää torstaille, koska se yksinkertaistaa reitin suunnittelua ja logistiikkaa talleille ja katsojille.

Rallireitti pysyy muuten lähes muuttumattomana. Klatovyn pätkän siirtymisen vuoksi perjantaina ei järjestetä rengashuoltoa Klatovyn kaupungissa lenkkien välillä vaan erillinen etähuolto Prachaticen kaupungissa.

Perjantai on kilpailupäivistä pisin, sillä kuudelle Tshekin puolella ajettavalle erikoiskokeelle kertyy yhteismittaa reilut 120 kilometriä. Päivä koostuu kahdesta kolmen erikoiskokeen lenkistä.

Lauantaina ja sunnuntaina asvalttipätkiä ajetaan sekä Saksassa että Itävallassa. Lauantain ohjelmassa on kaksi kolmen erikoiskokeen lenkkiä, ja sunnuntaina ralli pistetään nippuun kahdella kahden pikataipaleen lenkillä.

Lauantaina erikoiskoekilometrejä kertyy reilut sata ja sunnuntaina vielä 70 lisää. Lauantaina ajetaan kilpailun pisin erikoiskoe, 27-kilometrinen Mühltal.

Kilpailu päättyy Saksan puolella järjestettävään Passauer Landin Power Stage -erikoiskokeeseen, jolla on mittaa 16 kilometriä. Kilpailun maaliseremoniat pidetään Passaun kaupungin keskustassa lähellä paikkaa, missä Tonava-, Inn- ja Ilz-joet yhtyvät.

Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan 26.-29. lokakuuta. Kausi päättyy kolme viikkoa myöhemmin Japanissa.

Katso rallin MM-sarjan kalenteri täältä.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat