Lauri Joona kiri Lahden SM-rallin voittoon – ”Kaikki laitettiin peliin”

Lauri Joona on voittanut Lahden SM-rallin.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sastamalalaiselle voitto heltisi lopulta 5,1 sekunnin erolla ennen 47-vuotiasta konkarikuski Juha Saloa. Päätöspätkälle lähdettiin melkein tasatilanteesta, mutta Joona tykitti Neroskulman toiselle vedolle pohjat yli neljän sekunnin erolla Saloon.

– Kyllä me kaikki laitettiin peliin. Ei ollut ihan niin hyvä kuin edellinen pätkä. Vähän liikaa oli liippiä. Riittää, mihin riittää. Pitää olla tyytyväinen kaikesta huolimatta. Hyvät pisteet saimme kotiin, Joona kertoi Moottoriurheilu.tv:n Youtube-lähetyksessä.

– Arvasin, että näin käy. Joona ajoi hyvin, ei voi mitään. Sanotaan näin, että nelossijojen jälkeen tämä on ihan jees. Olin vähän yllättynyt, että olin edes tässä vauhdissa, koska jätkät ovat ajaneet ihan perkeleesti, Salo puolestaan kommentoi.

Kolmanneksi kilpailussa ylsi Volkswagenia käskyttävä Roope Korhonen. Laukaalainen hävisi kärjelle 16,5 sekuntia. Yksi virhe pilasi Korhosen mahdollisuudet ajaa voitosta.

– Ilman spinniä oli hyvä ralli meille. Se oli harmittava homma. Videolta katsottiin tilanne, niin 19 sekuntia tuli takkiin siinä. Ei sitä ehtinyt enää kiriä, Korhonen summasi.

Moninkertainen Suomen mestari Teemu Asunmaa tuli maaliin neljännellä sijalla. Alavutelainen on edelleen tiukasti kiinni mestaruustaistelussa.

– Täysin suunniteltu juttu. Nyt on se kuvio, että Kokkolassa voitolla mestaruus ratkeaa. Ajoimme vain läpi. Se oli meille ihan sama, että olimmeko kolmansia vai neljänsiä, Asunmaa sanoi.

Jari Huttunen jäi kisassa viidenneksi. Kiuruvetinen jäi kärjelle peräti 58 sekuntia.

– Nyt kruisailtiin. Aika lailla ihmeissäni kyllä olen. Nyt ei ollut vauhtia ja sillä selvä. Paikka paikoin tuntui ajaminen hyvältä, mutta ilmeisesti näin ei ollut, Huttunen ihmetteli.

Ennen kauden viimeistä kisaa Joona on SM-sarjan kärjessä 15 pisteen erolla ennen Huttusta. Asunmaa ja Salo ovat jääneet Joonasta 18 pistettä. Kauden päätöskisassa on kuitenkin jaossa 1,5-kertaiset pisteet ja lopullisissa tuloksissa kauden heikon kisa tiputetaan pois.

Anssi Rytkönen oli kisan kuudes ennen Heikki Kovalaista ja SM2-luokan voittanutta Henri Hokkalaa.

SM5-luokassa Mitsubishi-kuskit Ville Hautamäki ja Konsta Saarinen ajoivat tasa-aikaan. Voitto kirjattiin Saariselle, koska hän oli ensimmäisellä erikoiskokeella 0,3 sekuntia Hautamäkeä nopeampi. Kolmanneksi luokassa ajanut Arttu Lähdeniemi jäi voittajakaksikosta vain 1,9 sekuntia. Voitto oli Saariselle uran ensimmäinen kyseisessä luokassa.

Rallin SM-sarjan kauden 2023 viimeinen osakilpailu ajetaan Kokkolassa syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lahden SM-rallin lopputulokset:

 1. Lauri Joona    Skoda 58.44,3
 2. Juha Salo     Skoda   +5,1
 3. Roope Korhonen  VW    +16,5
 4. Teemu Asunmaa   Skoda  +30,3
 5. Jari Huttunen   Skoda  +58,0
 6. Anssi Rytkönen  Skoda +2.33,9
 7. Heikki Kovalainen Skoda +2.51,0
 8. Henri Hokkala   Ford  +2.58,8
 9. Mikko Eskelinen  Ford  +3.27,8
10. Ville Hautamäki  Mitsu +3.46,1
10. Konsta Saarinen  Mitsu +3.46,1
12. Arttu Lähdeniemi Mitsu +3.48,0
13. Benjamin Korhola Ford  +4.06,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat