Konkari Juha Salo lähellä jättipaukkua – ”Kauden parasta tekemistä”

Skodalla ajavat Juha Salo ja Kristian Temonen sijoittuivat kauden toiseksi viimeisessä rallin SM-osakilpailussa toiseksi.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lahden SM-ralli käynnistyi perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella. SM1-luokassa Salo oli avausillan kolmanneksi nopein, kun kärkikolmikko ajoi vain 1,1 sekunnin sisällä toisistaan.

Lauantain neljän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen huoltotauolle saavuttiin Salon johdolla. Rallin ratkaisut nähtiin neljällä viimeisellä EK:lla. Kilpailun voittoon ajanut Lauri Joona nousi rallin ykköseksi viimeisellä pätkällä, jonne hän starttasi äärimmäisen niukalla 0,8 sekunnin erolla Saloon.

Kilpailun ratkaisseella Neroskulman erikoiskokeella (11,42 km) Salo oli toinen, joka merkitsi 5,1 sekunnin erolla rallin kakkossijaa.

– Kovaa (Lauri) Joona tuli kaksi viimeistä pätkää. Kyllä mekin yritimme, mutta ei voinut mitään. Kovaa ajoi, Salo tunnusti.

– Tässä rallissa oli meiltä kuitenkin kauden parasta tekemistä. Kolme pohja-aikaa ja koko ajan hyvää ajoa ja sijoitukset tasaisesti kärkinipussa. Meillä oli pitkähkö ajotauko takana, ja siksi olen tulokseemme todella tyytyväinen. SM-pronssitaistelu on yhä elossa ja mitaliin tähdätään, Salo lupaa.

Salo sanoo, että ennen rallia Skodaan toteutetut säätömuutokset toimivat erinomaisesti.

– Paras auto säädöiltään, mitä meillä on ollut. Eteenpäin menimme. Niiden viimeisten sekuntien tiputtaminen pois koostuu pienistä asioista. Meillä oli hyvät testit viikolla ja ne toivat tämän tuloksen, Salo mietti.

– Nyt pitäisi keksiä vielä jotain pientä kauden päätösrallia Kokkolaa varten. Pitää pohtia hyvin tarkkaan etukäteen, minkälaisilla teillä siellä ajetaan ja minkälaisiin säätöihin päädytään, Salo toteaa.

Salo oli lähellä ensimmäistä voittoaan SM-sarjassa neljän vuoden tauon jälkeen. Jos mies olisi yltynyt voittovauhtiin, olisi karkkilalaisesta leivottu kautta aikain vanhin SM-sarjan osakilpailun voittaja.

SM-kauden päätösrallissa Kokkolassa jaossa on korotetut SM-pisteet ja se merkitsee sitä, että SM1-luokan pistenelosena ajava Salo taistelee finaalirallissa SM1-luokan mitalista.

Rallikauden viimeinen ja ratkaiseva SM-osakilpailu ajetaan 29.–30. syyskuuta Kokkolassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat