Quantcast

Rallin MM-sarjan kuskimarkkinoilla tapahtuu – kahdelle tähtikuljettajalle jatkosopimukset

Thierry Neuville ja Ott Tänak
Thierry Neuville ja Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundain WRC-talli ilmoitti torstaina, että se on solminut kaksi merkittävää jatkosopimusta.

MM-sarjan tähtiin kuuluvat Thierry Neuville ja Ott Tänak jatkavat Hyundain palkkalistoilla myös kauden 2021 jälkeen. Hyundain mukaan kyse on monivuotisista jatkosopimuksista, mutta tiimi ei julkistanut kontrahtien tarkkaa pituutta.

Neuville on edustanut Hyundaita siitä lähtien, kun tallin nykyinen WRC-ohjelma käynnistyi vuonna 2014. Belgialaiskuljettaja on saavuttanut Hyundailla peräti neljä MM-sarjan hopeaa, mutta mestaruus on toistaiseksi kiertänyt häntä.

Tänak siirtyi Toyotalta Hyundain rattiin mestaruusvuotensa 2019 jälkeen. Virolaispilotti on ajanut Hyundai i20 WRC -autolla kaksi voittoa: hän oli ykkönen historian ensimmäisessä Viron MM-rallissa viime syyskuussa ja Rovaniemen MM-talviosakilpailussa helmikuun lopussa.

Hyundai on ensimmäinen WRC-talli, joka on julkistanut kuljettajasopimuksia MM-kaudelle 2022. Kaikkien muiden nykyisten WRC-kuskien sopimukset umpeutuvat vuoden lopussa.

Hyundai kertoo tiedotteessaan, että kuskiuutisilla hallitseva mestaritalli vahvistaa ”halukkuutensa jatkaa rallin MM-sarjan etujoukoissa myös tulevaisuudessa”.

– Olemme iloisia, että yhteistyömme Thierryn ja Ottin kanssa jatkuu kauden 2021 jälkeen. Työskenteleminen näiden kahden lahjakkaan kuljettajan kanssa myös jatkossa osoittaa sen, että tavoitteenamme on menestyä rallin MM-sarjassa, tallipäällikkö Andrea Adamo sanoo.

Rallin MM-sarjan tiimit valmistautuvat parhaillaan hybridiaikakauteen, joka alkaa ensi vuonna rallin MM-sarjan pääluokassa.

– Aloitamme tärkeän testivaiheen uudella 2022 Rally1-autollamme lähitulevaisuudessa. Thierryn ja Ottin kanssa voimme toteuttaa sujuvan testiohjelman. Emme saa kuitenkaan unohtaa sitä, että meillä on homma hoidettavana myös tänä vuonna, Adamo painottaa.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Portugalissa. Neuville starttaa kilpailuun MM-sarjan toiselta ja Tänak neljänneltä sijalta.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat