Emil Lindholmilla mielenkiintoinen kilpakumppani: Valioliigasta tuttu luotsi debytoi MM-rallissa

Andre Villas-Boas
Andre Villas-Boas. Kuva: Enrique Castro Mendivil/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan Portugalin osakilpailussa nähdään mielenkiintoinen debytantti kahden viikon kuluttua.

Portugalin MM-rallin osallistujalistalta löytyy tuttu nimi huippujalkapalloa seuraaville: Andre Villas-Boas. Ja kyllä, kyseessä on sama herra, joka on toiminut muun muassa Englannin Valioliigassa pelaavien Chelsean ja Tottenhamin päävalmentajana.

Villas-Boas starttaa uransa ensimmäiseen MM-ralliin Citroen C3 Rally2 -autolla ja osallistuu WRC3-luokan kilpailuun.

WRC3-luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 25 autokuntaa. Villas-Boas pääsee vertaamaan vauhtiaan muun muassa suomalaista Emil Lindholmia vastaan.

Villas-Boas ei ole täysi untuvikko moottoriurheilun parissa, sillä vuonna 2018 hän osallistui Dakar-ralliin Etelä-Amerikassa. Portugalilaisen kisa päättyi tosin keskeytykseen, kun hän törmäsi rajusti hiekkadyyniin.

Huhtikuussa Villas-Boas puolestaan kilpaili Vieira do Minho -rallissa Portugalissa. Hän sijoittui Citroenillaan kisassa kymmenenneksi, eroa kärkeen kertyi kolme minuuttia.

Villas-Boasilla ei ole tällä hetkellä valmennushommia, sillä hän sai helmikuussa potkut ranskalaisjoukkue Marseillen peräsimestä.

Portugalin MM-ralli ajetaan 20.-23. toukokuuta ja kilpailukeskus sijaitsee jälleen Matosinhosin kaupungissa aivan Porton kupeessa. Villas-Boas on kotoisin Portosta.

Katso alta näyte Villas-Boasin rattimiehen taidoista Vieira do Minho -rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat