Quantcast

Rallimestari hurjasteli rajua ylinopeutta siirtymällä – ”Mitä hän oikein ajatteli?”

Aleksei Lukjanuk. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin hallitsevan Euroopan mestarin Aleksei Lukjanukin kaasujalka oli erittäin raskas Latvian EM-rallin siirtymällä sunnuntaiaamuna.

Lukjanuk rikkoi nopeusrajoituksia kahdesti – ja reippaasti. Ensimmäisen kerran GPS-järjestelmä mittasi hänen nopeudekseen 124,9 km/h alueella, jolla oli 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Vain hetkeä myöhemmin Lukjanuk hurjasteli 168,5 kilometrin tuntinopeutta, vaikka nopeusrajoitus oli 90 km/h.

Kisajärjestäjät mätkäisivät Lukjanukille sakkoja kaikkiaan 5 000 euroa – 1 600 euroa ensimmäisestä rikkomuksesta ja 3 400 euroa toisesta.

Lukjanuk sai jatkaa kisaa, vaikka hän rikkoi räikeästi liikennesääntöjä. Tapaus on viety eteenpäin rallin tuomaristolle, sillä tavallisesti Latviassa kuljettaja menettää ajokorttinsa, mikäli ylinopeutta on yli 51 km/h. Lukjanukin tapauksessa ylinopeutta oli rutkasti enemmän.

Kokenut rallitoimittaja Colin Clark nosti Lukjanukin tapauksen esille sosiaalisessa mediassa ja olisi toivonut kovempaa rangaistusta.

– Tämä on täyttä ja äärimmäistä hulluutta niin monella eri tasolla. Näinä päivinä, kun rallin tieturvallisuus on iso asia, olisin valitettavasti potkinnut hänet ulos kisasta. Ja mitä hän oikein ajatteli? Sitäkö, ettei rallin turvallisuusjärjestelmä toiminut? Erittäin valitettavaa käytöstä kokeneelta kuljettajalta, Clark päivitteli Twitterissä.

Venäläiskuljettaja Lukjanuk ajaa Liepaja-rallissa toisena yhdeksän erikoiskokeen jälkeen. Hän on jäänyt 19,1 sekuntia kärkikuski Oliver Solbergista.

Latvian EM-osakilpailu päättyy sunnuntai-iltana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat