Quantcast

Marcus Grönholmin suojatille kova kolaus MM-osakilpailussa

Joni Wiman
Joni Wiman. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joni Wiman joutui pettymään rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Englannin Silverstonessa sunnuntaina.

GRX-tiimissä Niclas Grönholmia paikannut Wiman eteni alkueristä jatkoon neljänneksi isoimmalla pistepotilla ja sai eturivin lähtöpaikan välierälähtöönsä. Wiman putosi startissa neljänneksi, mutta yritti nostaa sijoitustaan nypyn jälkeen.

Wiman hyökkäsi avoimeksi jätettyyn sisämutkaan, mutta brittikuski Liam Doran kiilasi Marcus Grönholmin manageroiman suomalaiskuljettajan kylkeen. Wimanin ohjaama Hyundai osui rengasvalliin ja kellahti kyljelleen.

Wiman ei pystynyt jatkamaan kilpailua, koska hänen autonsa oikean etupyörän ripustukset pettivät tilanteessa.

Wiman sai tilaisuuden kilpailla Silverstonessa, koska Niclas Grönholm toipuu yhä umpilisäkkeen leikkauksesta. Wiman sijoittui edellisessä osakilpailussa Belgiassa kolmanneksi, mikä oli upea suoritus, sillä hän palasi tuolloin pitkältä tauolta kilpa-areenoille.

GRX-tallin venäläiskuljettaja Timur Timerzjanov jäi Wimanin tavoin välieriin. Belgiassa voiton ottanut Timerzjanov on MM-pisteissä viidentenä.

Kilpailun toinen suomalaiskuljettaja Jani Paasonen ei selviytynyt alkueristä jatkoon.

Ruotsalaiskuljettaja Timmy Hansen nousi MM-sarjan kärkeen voitettuaan Britannian osakilpailun. Norjalainen Andreas Bakkerud sijoittui Silverstonessa toiseksi ja Ruotsin Anton Marklund kolmanneksi. Kevin Hansen putosi MM-sarjassa kakkoseksi isoveljensä Timmyn taakse jäätyään välieriin spinnauksen takia.

RX2-luokassa Suomen Jesse Kallio sijoittui toiseksi ruotsalaisen Oliver Erikssonin perässä. Kallio on pistetilanteessa toisena 13 pisteen päässä Erikssonista. Finaalissa oli mukana myös Sami-Matti Trogen, mutta hän ei pystynyt ajamaan toista uusintastarttia kolarissa vaurioituneen autonsa vuoksi. Trogen sai kisasta nelossijan ja hän on samalla sijalla myös pistetaulukossa.

Ralicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Norjassa kesäkuun puolivälissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat